Trabzon'da C18 protestosu: Belediyenin kapısına toprak astılar

Trabzon'da C18 mağdurları olarak kendilerini tanıtan grup basın açıklaması yaptı.

Trabzon'da C18 protestosu: Belediyenin kapısına toprak astılar

Haber61 - Haber Servisi  

Trabzon'da, Kanuni Bulvarı projesi nedeniyle arazilerinin bir kısmının bedelsiz istimlâk edileceğini öne süren vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Toprak dolu poşetleri belediye binası kapısına asan protestocular, 'Bizden ancak bu kadar toprak alabilirsiniz' diyerek tepkilerini dile getirdi.


Atatürk Alanında bulunan eski belediye Binası kapısına arazilerinden getirdikleri toprakları poşetlerle asan grup yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Biz Gölçayır Düzyurt Gözalan Kutlugün ve Çukurçayır mahalleleri sakinleriyiz.

Bugün burada ,Trabzon Büyükşehir Belediyesinin imar uygulaması adı altında yapmaya çalıştığı haksızlığı protesto etme amacıyla toplanmış bulunuyoruz.

Yapılan ,imar uygulaması adı altında atalarımızdan bizlere miras kalan ve bizimde çocuklarımıza miras bırakacağımız topraklarımızın gaspından başka bir şey değildir.

Trabzon'da C18 protestosu: Belediyenin kapısına toprak astılar

Kanuni bulvarı elbetteki bu şehrin ihtiyacıdır ve yapılmalıdır .Ancak sayın yöneticilerimizin ,bu bulvar için yapmış oldukları tırnak içinde ‘’HESAP HATASININ’’ maliyetini bu mahallelerde yaşayan insanlara mal etmeye çalışması, en hafif tabirle VİCDANSIZLIKTIR….

Bu HESAP HATALARINI yapanlar ,arazilerimizin %40 bedelsiz gasp ederek ve insanları doğduğu büyüdüğü topraklardan kovarak veya birbirlerini hiç tanımayan insanları karşılıklı hissedar ederek düzeltilebileceğini ve yaptıkları yanlışlardan  bu şekilde sıyrılabileceklerini sanıyorlarsa, büyük ama çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını bilmelerini isteriz.

Yüzyıllardır barış ve huzur içinde yaşayan bu köylerin halklarını birbirlerine düşman etmeye çalışmak, bu memlekete yapılabilecek en büyük ihanettir.Toplamda 66 araziye Aşkale Çinento firmasını hissedar yapıp ,gelecekteki rant kapılarını onlar için aralamaya çalışmak bu köylerin yaşayanlarına yapılabilecek en büyük hainliktir.

Trabzon'da C18 protestosu: Belediyenin kapısına toprak astılar

Trabzon ve Karadeniz halkının, devletine milletine olan itaati; canıyla dahi ödeyebileceği sevgisi ve teslimiyeti adına olan suskunluğu, sanırız bazı yöneticilerimizde yanlış bir intibaa uyandırmış.

Biz canımızı ve malımızı bu devlete emanet ettik. Devletimizin bekası için canımızı da malımızı da gözümüzü kırpmadan veririz. 

Ancak, kendilerine rant kapısı açmak isteyenlerin veya yaptıklarını kabul ettikleri ‘’ HESAP HATALARININ’’ maliyetini bizlerden ve çoluk çocuğumuzun rızkından çıkartmak isteyenlerin önlerinde canımız pahasına etten bir duvar olmayı da biliriz. Kalbimizin son atışına kadar da bu mücadelemizi sürdürebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu….Bu 18 uygulamasını derhal durdurun…Bu gaspın yapılmasına hemen engel olun…

Trabzon'da C18 protestosu: Belediyenin kapısına toprak astılar

Adınız gibi emin olun ki,300-500 yıldır bu topraklarda yaşayan insanlar ,sizin hesap hatalarınızın ya da rant planlarınızın kurbanı olmayacaktır. Yetimin hakkını ,çoluk çocuğumuzun rızkını ne size ne de bir başka rantiyeciye yedirmeyecektir.

Ve yine adınız gibi emin olun ki mücadelemiz daha yeni başlamış ve başarana kadar devam edecektir…

Bu milleti devletine düşman etme pahasına girmiş olduğunuz bu yoldan bir an önce dönün .Trabzon’u Trabzonluların huzur içinde yaşadığı bir şehir olarak bırakın ve yıllardır işgal ettiğiniz o koltuğu daha fazla kimseye zarar vermeden terk edin…"

Trabzon'da C18 protestosu: Belediyenin kapısına toprak astılar

18'İNCİ MADDE NEDİR?

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18'inci maddesi uygulamalarında; iskâna açılacak bir sahada uygulamadan önce mevcut haliyle düzensiz, çarpık, sosyal donatılardan mahrum sahaları, düzenlemeden sonra imara uygun, modern kentin ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarına sahip olan yerler haline getirmek ve uygulama bölgesinde daha düzenli konut yapmaya hazır parselleri oluşturmak amaçlanmaktadır.

Trabzon'da C18 protestosu: Belediyenin kapısına toprak astılar
Trabzon'da C18 protestosu: Belediyenin kapısına toprak astılar
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber