Trabzon'da “Büyükşehir ölülere borç çıkardı” iddiasına yanıt geldi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi "“Büyükşehir ölülere borç çıkardı” iddialarına yanıt verdi.

Trabzon'da “Büyükşehir ölülere borç çıkardı” iddiasına yanıt geldi

Bazı gazetelerde çıkan “Büyükşehir ölülere borç çıkardı” haberlerine yönelik olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı

"Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Ekim tarihli oturumunda mezarlıklarla ilgili alınan karar yanlış yorumlanmış ve kamuoyu doğru bilgilendirilmemiştir. Konunu aslı şudur, “12.09.2018 tarih 6971 sayılı kararda  “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sahibi olduğu mezarlıklar da  Cenaze defninin üzerinden 5 yıl geçmiş, ancak mezar tahsis bedeli ödenmemiş mezar yerleri için 500 TL ücret alınır.  (Meclis Kararı kesinleştikten sonra 01.01.2021 tarihine kadar uygulanır. 01.01.2021 tarihinden sonra yetkili kurum ve kuruluşlardan uygulama için görüş alınacaktır) denilmektedir.   Bu tür kararlar geçmiş dönemlerde de Meclis tarafından alınmıştır. Bu  kararı mezar tahsis belgesi alınmamış  mezar yerlerine yeni gömü yapılacak biçiminde yorumlamak ve “Büyükşehir ölülere borç çıkardı” şeklinde değerlendirmek  iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Trabzon’da bulunan Sülüklü ve Bahçecik mezarlıklarındaki mezar yerlerin bir kısmının mezar tahsis belgesi bulunmamaktadır. Vatandaşlardan gelen talep üzerine mezar tahsis belgesi bulunmayan mezar yerlerine cüzi bir ödeme yapılmak suretiyle bu belgenin verilmesi işlemine Meclis kararına göre başlanılmıştır. Bu uygulamadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız 500 TL karşılığında definli mezar yerlerinin mezar tahsis belgesini alabilirler. Mezar tahsis belgesi olmayan definli mezarların üzerine yeni gömü yapılacağı iddiası kesinlikle doğru değildir. Sadece  mezar tahsis belgesi olmayan vatandaşlarımız mevcut mezarlarıyla ilgili olarak herhangi bir tasarrufta bulunma hakkına sahip olmayacaklardır.  Ayrıca henüz gömü yapılmayan, ancak etrafı çevrilip mezar tahsis belgesi alınmamış olan yerlerin ücretleri ise tahsil edilecektir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber