Trabzon'da Büyükşehir'den Ortahisar Belediyesi'ne otopark devri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında önemli kararlar...

Trabzon'da Büyükşehir'den Ortahisar Belediyesi'ne otopark devri

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları devam ediyor. Toplantının bugünkü oturumuna Başkanvekili Atilla Ataman başkanlık etti.

Toplantının bugünkü oturumunda Plan ve bütçe komisyonundan gelen 3 madde ile imar ve Bayındırlık komisyonundan gelen 3 madde görüşülüp karara bağlandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Ortahisar Belediyesi karşısında yer alan Zağnos vadisi içerisindeki otopark eL değiştirdi. Trabitaş tarafından işletilen otopark Ortahisar Belediyes' ne devredildi.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde Avni Aker Stadyumu yerine yapılan millet bahçesi içerisindeki büfe, kapalı alan ve buz pistinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi olan Trabitaş Sosyal ve Kültür Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketine devri görüşüldü. Büfenin 400 TL, buz pistini 600 TL kira ile Trabitaş'a devri oy birliği ile onaylandı.

Ayrıca mecliste Kızlar Manastırı, Atatürk Köşkü, Şehir Müzesi ve Çal Mağarası  işletmelerinin Trabzon Kent, Turizm ve Bilişim Organizasyon hizmetleri Anonim şirketine devri görüşüldü. Bahse konu alanlar Trabzon Kent, Turizm ve Bilişim Organizasyon hizmetleri Anonim şirketine aylık 23 bin TL ile 5 yıllığına kiralanması oy birliği ile kabul edildi.

Devir ile alakalı söz alan CHP grup başkan vekili Turgay Şahin "Bende bu tarz yerlerin ihaleye çıkarılmasında taraf değilim ama burada devir yapılıyor. Buradaki giriş ücretlerini kim belirleyecek. İşletmeyi veriyoruz. Ücret tarifesini kim belirleyecek?" Sorusunu sordu.

Başkan vekili Atilla Ataman da giriş ücreti konusunun büyükşehir belediyesi uhdesinde olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber