Trabzon'da bugün koronavirüsten ölenlerin sayısı korkuttu!

Koronavirüs vakaları Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'da da korkutucu boyutlara ulaştı. Bugün ortaya çıkan vefat sayısı da bunun göstergesi oldu...

Trabzon'da bugün koronavirüsten ölenlerin sayısı korkuttu!

Çin'den başlayayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs pandemisi Türkiye'de adeta patlarken vaka ve vefat rakamları da inanılmaz boyutlara ulaştı.

Tıpkı Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'da da koronavirüs rakamları oldukça yüksek seviyelere ulaştı. Pandeminin başındaki rakamların 5-6 katına ulaşılırken hastanelerde de büyük yoğunluk oluşmaya başladı. Bir çok hastanede yoğun bakım servisleri genişletildi.

Vaka sayılarında durum böyleyken Trabzon'da vefat rakamları da ürkütücü boyutlara ulaştı. Trabzon'da yalnızca bugün 19 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Kent genelinde son dönemdeki vefat sayılarının da her gün 10'un üzerinde olduğu kaydedildi.

BAŞHEKİM İSYAN ETTİ

Trabzon’da pandemi hastanesi olarak kullanılan Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Türedi de dün sosyal medyadan açıklama yaparak tepki gösterdi.

Bir çok defa virüs konusunda sert uyarılar yapan Türedi, dün havanın da iyi olmasını fırsat bilip sahile inenleri eleştirerek, “Hakkımızı helal etmiyorum” dedi.

Türedi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Çoluğunu, çocuğunu, eşini, dostunu, annesini, babasını düşünen varsa; azıcık insafı ve vicdanı olan varsa evinde kalır ve çok gerekli olmadıkça evinden çıkmaz. Biz insanımıza yoğun bakım yeri bulmak için kafa patlatırken, elimizdeki tüm imkanları, tüm eforumuzu harcarken sahil kenarında yürüyüş yapan sağlığına çok düşkün !!! insanları gördükçe hakkımızı hiçbirine helal etmiyorum. Servisler ve yoğun bakımlar dolu, ne umuyorsunuz mucize mi? Öyle bir yeteneğimiz yok, sadece insanız. Ayıptır, günahtır. Sağlıkçı ya acımadığınızı biliyoruz da bari kendinize acıyın.” ifadelerini kullandı.

Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler