Trabzon'da bu yolun ihalesi yapıldı ama...

Bakan Süleyman Soylu talimat vermişti… İhalesi yapıldı… 3 aydır tek kepçe vurulmadı

Trabzon'da bu yolun ihalesi yapıldı ama...

Haber61/Haber Servisi Levent Ustabaşı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla tamamlanması beklenilen Çarşıbaşı’nın Yavuz Grup Yolu’nun onarımına halen başlanmaması kafaları karıştırdı.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bu yolla ilgili gerekli ödeneğin gönderilmesine 3 ay önce ihalesinin yapılmasına karşın halen yola başlanmaması tepkilere yol açtı. 2 bin 315 metrelik yol için yapılan ihalede en düşük teklifi Çapa İnşaat firması 2.762.773.54 TL’ye almıştı. Fakat ihaleyi almasına karşın yolun yapımına başlanmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Çarşıbaşı ziyaretinde yaptığı mitingde, “Size bir müjde vereyim. Çarşıbaşı’nın en büyük sorunlarından birini çözüyoruz. Artık Yavuz grup Yolu yapılacak. Sorunsuz bir şekilde tamamlanacaktır. Talimatı verdim” demişti. Projede 2 bin 315 metrelik yolun 7 metre genişliğinde beton kaplaması 1 metre genişliğinde beton kanalı bulunuyor. Taş duvarların yer aldığı yol onarım projesinde ayrıca 2 km’lik asfalt kaplama da bulunuyor. Eğer yol çalışması başlandığı takdirde firma 430 iş gününde projeyi bitirecek.

İDDİALAR ÇOK ÇARPICI!

Yol projesiyle ilgili iddialar da kentte konuşulmaya başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bilerek Bakan Soylu bu talimatı verdiği için yola başlamadığı ileri sürülüyor. İkinci bir iddia ise yol için gönderilen ödeneği büyükşehir tarafından başka bir kalemde kullanıldığı öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber