Trabzon'da bu plakalar iptal olacak

Sahtesinin yapılması imkânsız olan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan mühürler odalara teslim edildi

Trabzon'da bu plakalar iptal olacak

Trabzon genelinde plaka basma yetkisi bulunan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odaları'na sahtesinin yapılması imkânsız olan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan mühürler teslim edildi.

 
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yetkilisi Ali Seydi Aydoğmuş, plaka basma yetkisi bulunan TESOB’a bağlı merkez ve ilçe Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanları'na, Darphane tarafından bastırılan yeni mühürlerini törenle teslim etti.
 
TESOB Başkanı Metin Kara, yurt genelinde son dönemlerde sahte plakalı araçların terör olayları başta olmak üzere gasp, hırsızlık gibi yasa dışı işlerde kullanıldığını, bu nedenle plakaların mevzuata uygun, orijinal ve okunaklı olmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. Kara, bu tür olayların önüne geçilmesi amacıyla sahtesinin yapılması imkânsız olan, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan mühürleri ilgili odalara tutanak karşılığında teslim ettiklerini vurguladı.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca belirlenen ve araç muayenelerinde geçerli olan kusurlar tablosunda, 3 Temmuz 2017 tarihinden itibaren yönetmelik ile belirlenen özelliklere sahip olmayan plakalı araçların 'ağır kusurlu' sayılacağını vurgulayan Başkan Kara, “3 Temmuz’dan itibaren yetkisi olmayan yerlerden ve internet üzerinden temin edilmiş plakalar TÜVTÜRK muayenelerinden geçemeyecek. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için mevzuata uygun plaka basımı yapmak üzere yetki almış meslek odalarımızda plakalarını bastırmaları yasal bir zorunluluktur” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler