Trabzon'da boksta önemli başarı

Trabzon'da faaliyet gösteren Hekimoğlu Boks Spor Kulübü sporcuları 1 şampiyonluk 2. ikincilikle büyük başarı elde etti.

Trabzon'da boksta önemli başarı

Hekimoğlu Boks Spor Kulübü sporcuları elde ettikleri dereceler sonrasında Başkan Suat Hekimoğlu’nun beraberinde Antrenör Nazım Dalkıran ve basın mensuplarıyla bugün İkram Sofrası’nda kahvaltıda buluştu.


Burdur’da yapılan Üst Minikler Türkiye Şampiyonası’nda 62 kiloda yarışan Mustafa Çolak Türkiye ikinciliğini elde etti.  Artvin’de düzenlenen Alt Minikler müsabakasında ise 37 kiloda Tolga Denizli kendi kulübünden Hamza Hekimoğlu’na yenilerek gümüş madalyanın sahibi olurken, Hamza Hekimoğlu bu yılda 37 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.  

Şampiyona hakkında değerlendirmelerde bulunan Kulüp Başkanı Suat Hekimoğlu, “Tek bir oğlum var onu da boks camiasına feda ettim. Kendisi de beni hiçbir şekilde mahcup etmedi Allah’a şükür. 2 yıl üst üste Türkiye Şampiyonu oldu, bir baba olarak oldukça gururluyum. Bizim kulüplerimizde ve diğer kulüplerde bu işin mücadelesini veren kardeşlerimize başarılar diliyorum. Oğlum başta olmak üzere tüm sporcularımızın Avrupa ve Dünya da dereceler yapmalarını temenni ediyorum. Bu süreçten sonra çıtayı yükseltip, çok daha büyük derecelere imza atmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hekimoğlu, “Sadece bu olayı Hekimoğlu Boks Kulübü olarak değerlendirmeyelim. Trabzon’da  bu işe gönül veren bir sürü kulübümüz ve antrenörlerimiz var. Artvin’de sadece benim oğlum şampiyon olmadı. Osmanlı Boks Spor Kulübü’nden de bir şampiyonumuz çıktı 43 kiloda Adem Eskin kardeşimiz, değerli antrenörü Turgut Dereköylü’yü tebrik ediyorum. Çocuklarımızın gelişimi açısından Gürcistan ve Rusya ile maçlar yaptırmaya çalışıyoruz. Bu müsabakaları ayarlayan görünmez kahramanımız milli gururumuz Fatih Keleş’in babası Hüseyin Keleş’e de buradan sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 

Antrenör Nazım Dalkıran ise, “Çocuklarımızın daha verimli çalışması için Uluslararası dövüşmemiz gerekiyordu. Hekimoğlu Şirketler Grubu bu işe destek çıktıklarından sonra her şey daha iyi oldu ve Rusya-Gürcistan ülkeleriyle maçlarımız oldu. Sporcularımız çok güzel başarılar elde etti özellikle Hamza ikinci şampiyonluğunu kazandı. Böylece ailelerimizin de boksa bakış açısı değişti. Trabzon şehri genel olarak bu sporda çok başarılı, hepsine güveniyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber