Trabzon'da bir mahallenin okul isyanı: Yenisi yapılacak diye yıkıldı ama...

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan ve zemin kayması nedeniyle yıkılan 100. Yıl İlköğretim Okulu'nun akıbeti merak ediliyor.

Trabzon'da bir mahallenin okul isyanı: Yenisi yapılacak diye yıkıldı ama...

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Yenimahalle Mahallesi’nde bulunan 100. Yıl İlköğretim Okulu yaklaşık iki yıl önce zeminde kayma olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. Kısa süre içerisinde yerine yenisi yapılacağı söylemiyle yıkılan okulun yerinde şimdi bir otopark var. Haber61 ekibi mahalleye giderek hem yıkılan alanın son durumunu yerinde görüntüledi hem de mahalle sakinlerinin görüşlerini aldı.

Mahalle halkı 100.Yıl İlköğretim Okulu’nun yıkılmasıyla çocuklarının daha uzaktaki okullara gitmek zorunda kaldığını belirtti. Ayrıca sahipsiz kalan alanın otoparka dönüştüğünü, akşamları ise tekin olmayan kişilerin mekanı haline geldiğini belirtip tedirginliklerini dile getirdiler.

Bir başka iddia ise bu alanın hemen yanında bulunan Aile diş sağlığı merkezinin alanı kiralayıp, hastaneye ek yapacağı yönündeydi.

Mahalle halkı okullarını geri isterken, Koca bir mahallenin neden bir okulu olmadığı sorusunu sordular. İlerleyen zamanda bu alan için nasıl gelişmeler yaşanacağı merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber