Trabzon'da bir ilçede ulaşım durdu! Taksi ve dolmuşlar kontak kapattı

Tonya’daki taksi ve dolmuşçular kontak kapatarak çalışmayı durdurdular.

Trabzon'da bir ilçede ulaşım durdu! Taksi ve dolmuşlar kontak kapattı

Tonya’daki taksi ve dolmuşçular kontak kapattı.
Akaryakıta yapılan zamlar, taksi ve dolmuşçuları dayanamaz hale getirdi. İlçe merkezinde değişik duraklarda görev yapan taksiciler ve mahallelere dolmuşçuluk yapan esnaflar, bugün kontak kapattı ve araçlarını Cumhuriyet Alanı’na park ederek çalışmayı durdurdular.
Tonya Taksi Durakları ve dolmuşçu esnafları adına konuşan Ahmet Aktaş, Hüseyin Akan ve Yakup Günaydın, “Son üç aydan beri dur durak bilmeyen akaryakıt zamları bizi çalışamaz hale getirdi.” dediler.
Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Akaryakıta, araba parçalarına, vergi, sigorta işlemelerine gelen zamlar bizi çalışamaz hale getirdi. Hayat pahalılığı, gıda maddelerindeki fiyat artışı, bizi olduğu gibi vatandaşı da zor durumda bıraktı. Taşıdığımız yolculardan da aynı şikayetleri alıyoruz. Vatandaş büyük çıkmaza saplandı. Sesimizi duyurmak için bugün kontak kapattık. Bu eylemimiz sadece bizim sıkıntımız için değil, aynı zamanda halkımızın da sıkıntısı içindir. Akaryakıt fiyatları arttıkça taşıma fiyatları da artıyor. Vatandaş da zor durumda kalıyor. Halkımızdan destek bekliyoruz. Fiyatlar geri alınmazsa, bu eylemimizi ileride tekrar edeceğiz.”
Taksi ve dolmuşçuların kontak kapatması nedeniyle konuşan vatandaşlar da, “Taksicileri eleştirecek bir durum söz konusu değil. Onlar da sıkıntıda biz de. Yapılan zamlar belimizi büktü. Yetkililerden bir çözüm bekliyoruz.” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber