Trabzon'da bilim merkezinin yeri belli oldu

Trabzon’da kurulması planlanan Bilim Merkezinin yeri belli oldu.

Trabzon'da bilim merkezinin yeri belli oldu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun vaatleri arasında bulunan Bilim Merkezi’nin yapılacağı alan belli oldu. Başkan Gümrükçüoğlu TÜBİTAK tarafından onaylanan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın son yönetmeliğine göre hazırlanan Bilim Merkezinin sahilde 100. Yıl Parkının kuzeyinde karayolunun alt kısmında yapılacağını söyledi. 


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Bilim Merkezi’nin Trabzon’a ve bölgeye yakışır bir merkez olarak dizayn edileceğini belirterek, “Bizim yıllardır üzerinde durduğumuz TTSO, KTÜ ile Valiliğimizin idare olarak iştirakiyle ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin çalışmasıyla bilim merkezinin kurulması çalışmalarını yürütüyorduk. Bilim merkezi yeri çok önemli bir konuydu. 7’den 77’ye kadar herkesin gelip, hem teorik çalışma yapabileceği, hem de tatbiki bir çalışma yürütebileceği bir bilim merkezi yapılmasını arzu ediyorduk. Bilim merkezi için bugüne kadar görüşmeler devam etti. Kamu tarafındaki muhatabımız Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı idi ve bir de TÜBİTAK’tı. Biz bilim merkezinin üniversitelere de yakın olmasını arzu ettik. Bilim merkezi ile ilgili yönetmelik ve uygulamalar bakanlık tarafından değiştirildi. Biz bütün bunları takip ederek gerekli dosyaların hazırlanması sonrası bilim merkezi onay noktasına gelmişti. TÜBİTAK oy birliği ile çok iyi ve doğru bir çalışma yapıldığını, bu bakımdan Türkiye’de en son değişen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uygulamasında ilk onay verilecek yerlerden birisinin Trabzon olduğunu belirtti. Artık yerini belirliyoruz. Lokalizasyon olarak üniversitelerinde yaralanabileceği kolay ulaşımın olabileceği 100. yıl parkımızın karayolu ile olan sınır ayrımının kuzeyinde yani deniz tarafında olan ve tabi ki hava yolunun mania hattına bir engel teşkil etmeyeceği bir şekilde yerleştirileceği yer olmasında mutabık kalındı. Artık bundan sonrası diğer kurumlarımız ile birlikte bu merkezi şehrimizde inşa etmek olacaktır” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber