Trabzon'da belediye yeni işçi alımı yapacak mı?

Toplantıda Başkan Murat Zorluoğlu merak edilen konulara yanıt verdi

Trabzon'da belediye yeni işçi alımı yapacak mı?

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları bugün başlarken bir çok konu gündeme getirildi. Toplantıda Başkan Murat Zorluoğlu 2 önemli konuda açıklamada bulundu. Zorluoğlu, yeni şirketlere eleman alımı olup olmayacağına ve TİSKİ'nin su kesme uygulamasına dair açıklama yaptı.

Toplantıda CHP'li Meclis Üyesi Tugay Şahin'in "Belediyede açılan yeni şirketlere işçi alınacak mı? Alınacaksa liyakata göre mi yoksa kart vizite göre mi alınacak?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Zorluoğlu  " Yeni kurulan şirketlere eleman ihtiyacı yok. Sadece yeni otobüsler alınacak onlara personel lazım olacak. Belirli kriterler getirip web sitemizde yayınlayacağız bu alımları şeffaf olarak yapacağız" İfadelerini kullandı.

TİSKİ'NİN SU KESME UYGULAMASI

Yine Tugay Şahin'in " TİSKİ 2-3 ay fatura ödemeyenlerin suyunu kesiyor. Suyu kesmekle insanların yaşam hakkını elinden alınıyor. Borcun tahsil edemeyenler hakkında işlem yapılmalı. Ortahisar Belediyesi de emlak vergisi için hesaplara ipotek koyduruyor." şeklindeki açıklamasına Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'ten yanıt geldi.

Zorluoğlu TİSKİ'nin uygulaması hakkında "Sadece Türkiye'de değil dünyada bu hizmetten yararlananların borcunu ödemeyince hizmetten yararlanamaması normaldir. Biz de istemiyoruz ama Tiski'nin en büyük geliri su geliri. Bundan mahrum kalırsa hizmetleri gerceklestiremez" dedi.

Ahmet Metin Genç ise emlak vergisi konusunda "Biz vatandaşlarımızdan borçlarını ödemeleriniisteriz. Bütün hukuki yolları tüketiyoruz. Ondan sonra hizmetleri kesintiye aksatmamak adına bu yolu kullanıyoruz. " İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler