Trabzon'da belediye başkanından kritik uyarı! "Arap turist ile mülteciyi karıştırmayalım"

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'tan Arap turist açıklaması geldi.

Trabzon'da belediye başkanından kritik uyarı! "Arap turist ile mülteciyi karıştırmayalım"

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon'da tatillerini geçiren Körfez ülkeleri vatandaşlarına tepki gösterilmesini eleştirdi. Arap turistlerin, Trabzon esnafına ve Türkiye ekonomisine çok önemli katkılar sunduğunu belirten Bıyık, "Misafir olarak şehrimize gelmiş, parası ile tatil yapmakta olan insanlara tepki gösterilmesini, Arap turistlerin istenmemesini iyi niyetli olarak görmüyorum. Arap turist mülteci değildir. Ülkemizdeki mültecilere veya Suriyelilere bizde karşıyız gitmeleri gerektiğini düşünüyorum." dedi.

CENEVRE 'HELAL TATİL' VAAT EDİYOR
Dünyanın gelişmiş ülkelerinin en önemli gelir kalemlerinden birinin turizm olduğunu belirten Başkan Bıyık, "Arap ülkelerinin zenginleri İngiltere'nin başkenti Londra'da en önemli yapıların sahibi durumundalar. İsviçre her yıl Arap turistlerin akınına uğruyor. Cenevre şehri Arap turistleri çekebilmek için 'helal turizm' kampanyaları düzenliyor, Araplara 'helal tatil' vaat ediyor. Yine bir çok Avrupa ülkesi Arap turistlere ev sahipliği yapıyor. Bu ülkelerde Arap turizmine hiç bir tepki yaşanmıyor. Ancak bizim ülkemizde, özellikle sosyal medyada Arap turist karşıtlığı yapanlar oluyor! Arap turistler mülteci ya da sığınmacı değildir. Parası ile tatil yapan insanlardır. Ülkemiz çok önemli bir ekonomik kriz yaşıyor. Ciddi şekilde döviz açığımız var. Bu açıdan Arap turizmi ülkemiz için bulunmaz fırsattır. Esnaflarımız Arap turizminden memnundur. Birçok insanımız Arap turizmi sayesinde iş sahibi olmuş, evinin geçimini sağlamaktadır. Misafir olarak şehrimize gelmiş, parası ile tatil yapmakta olan insanlara tepki gösterilmesini; bu turizm çeşidinin eleştirilmesini, Arap turistlerin istenmemesini iyi niyetli olarak görmüyorum" diye konuştu.

TRABZON KARŞITLIĞI YAPILIYOR
Yomra'nın, Trabzon'un turizm merkezi olduğunu belirten Başkan Bıyık, Yomra halkının Arap turizmine karşı en ufak bir tereddütünün olmadığını kaydetti. Yomralılar olarak Arap turistleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden Bıyık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Almanlar Alanya'da, Ruslar Antalya'da, İngilizler Muğla'da tatil yapıyor. Bu duruma kimse tepki göstermiyor. 'Turizm önemlidir, ülkemizin döviz kaynağıdır deniliyor.' Lakin Araplar Trabzon'da, Yomra'da tatil yapınca birileri ayağa kalkıyor. Bir bakıyorsunuz Trabzon ile alakası bulunmayanlar 'Araplar, Trabzon'u ele geçirmiş' diye 'twit'ler atıyor. Şehrimizden de anlamadan bu paylaşımlara destek verenler oluyor. Biz Trabzonlular, işte bu hususu ciddi şekilde sorgulamalıyız! Arap turistlerin Avrupa ülkelerine kayması için mi; Trabzon şehrinin, Trabzonluların turizm gelirinden mahrum bırakılması için mi bu kara kampanya yürütülüyor? Görüyoruz ki bu kara kampanyalar ile Arap turist karşıtlığının yanında ayrıca Trabzon düşmanlığı yapılıyor."

PROVAKASYONLARA ALDIRIŞ ETMEYECEĞİZ
Trabzon'un yeni merkezi Yomra'da Arap turistleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden Başkan Bıyık sözlerini şu şekilde tamamladı: "Trabzonlular olarak provakasyonlara aldırış etmeyeceğiz, oyunları bozacağız. Her ülkeden gelecek turistlere kapımız açıktır. Arap turistleri ilçemizde ağırlamaktan, onlarla yaşamaktan son derece mutluyuz. Ne kadar çok gelirlerse o kadar çok memnun oluruz. Sonuçta ortak kültürel değerlerimiz bulunan insanlardır. Kazanan ülkemizdir, şehrimizdir, bizim insanlarımızdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber