Trabzon'da bayram mesaisi

Büyükşehir Belediyesinde bayram mesaisi.

Trabzon'da bayram mesaisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüsleri bayram boyunca ücretsiz taşımacılık yapacak. Şehir merkezindeki mezarlıklara yine ücretsiz otobüs seferleri konulacak. Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları bayram tatili boyunca izinsiz olarak çalışmalarını sürdürecek. Halk bayramlaşması bayramının ikinci günü Meydan’da gerçekleştirilecek. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramını rahat ve huzur içinde geçirmesi için kent genelinde bir dizi tedbirler aldı. Büyükşehir Belediyesi mezarlıklardaki düzenleme, temizleme ve boyama çalışmalarını tamamladı. Kabir ziyareti yapmak için mezarlıklara gelen engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlar talepte bulunmaları halinde, belediye görevlileri tarafından kabir ziyaretlerinin yapılması sağlanacak.

Bayram boyunca halkın yoğun olduğu yerlerdeki zabıta görevlilerinin sayısı artırılarak, vatandaşların alış-veriş ve ziyaretlerini rahatlıkla yapmaları sağlanacak. Yine bayramda özellikle şekerci, tatlıcı ile pasta imal eden ve satan işyerleri sürekli olarak denetlenecek. Ekipler, herhangi bir olumsuzluk durumunda vatandaşların şikâyetlerine kısa bir süre içerisinde müdahale edecek. Vatandaşlar 321 16 28, 185 ve 188 nolu telefonları arayarak şikâyet ve isteklerini bildirebilecek.

Trabzon'da bayram mesaisi

BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği dini tatil günlerinde belediye otobüslerinin ücretsiz olması uygulamasını bu yılda sürdürecek.  Büyükşehir Belediyesi bayram boyunca vatandaşları Trabzon il genelindeki tüm hatlarda ücretsiz olarak taşıyacak.  Özel halk otobüsleri bu uygulamanın dışında kalırken, vatandaşların kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için şehir merkezindeki Bahçecik, Bostancı, Sülüklü, Uğurlu ve Boztepe mezarlıklarına 09.00 ila 15.00 saatleri arası ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Bahçecik, Uğurlu ve Boztepe mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, Meydan'daki eski Bağ-Kur binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlıklarına gitmek isteyen içinse Baro binası önünden kalkacak.

Trabzon'da bayram mesaisi

TİSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE TATİL YOK

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, bayram tatili süresi boyunca tam kadro olarak normal çalışma düzenine devam ediyor. 18-26 Ağustos tarihleri arasında Kurban Bayramının gerçekleşecek olması, turizm sezonunun olması, endüstriyel tarım ürünleri olan fındık ve çay hasadı ile yaz mevsimi şartlarının devam ediyor olması nedeniyle TİSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları izin yapmaksızın çalışmalarını sürdürecek. 

Trabzon'da bayram mesaisi

HALK BAYRAMLAŞMASI BÜYÜKŞEHİR’DE

Trabzon’un bu yılki Kurban Bayramı bayramlaşması 22 Ağustos 2018 Çarşamba günü saat 11.00’da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda (Meydan Parkı)  bulunan tarihi Büyükşehir Belediyesi binasının önünde gerçekleştirilecek.

Trabzon'da bayram mesaisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber