Trabzon'da Baro ve Valiliğin ters kelepçe savaşı!

Trabzon Valiliği ters kelepçe olayı ile ilgili açıklama yaptı.

Trabzon'da Baro ve Valiliğin ters kelepçe savaşı!

Geçen gün akşam bir avukata ters kelepçe takılmıştı! Buna Trabzon Barosu sert tepki göstermişti.

Şimdide Trabzon Valiliği avukat ve arkadaşlarının alkollü olduğunu, güvenlik görevlilerin üzerine yürüyüp aracıyla üzerlerine sürdüğünü belirterek, açıklama yaptı.

O avukatın bir vekile de yakın olduğu söyleniyor.

Hangisi haklı soruşturma bittiğinde öğrenceğiz!

İşte Trabzon Valiliğinin açıklaması;

BASIN DUYURUSU

İlimizde görevli Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin “Bir avukatı hukuksuz bir şekilde kelepçelediği”  yönünde bazı haber sitelerinde yer alan olay ile ilgili olarak;
23.09.2019 günü saat 04.41 sıralarında Haber Merkezine “Hacıkasım Kavşağında alkollü bir sürücü ve yanındaki kişilerin gürültü yapmak suretiyle çevreye rahatsızlık verdikleri ” yönünde ihbarlar gelmesi üzerine O bölgede devriye görevini ifa eden Çarşı ve mahalle bekçilerimiz olay mahaline gelmiş üç kişinin yüksek sesle tartıştıklarını görmüştür.

Görevlilerimizce kişilere haklarında çevreye rahatsızlık verdikleri yönünde ihbar olduğu söylenerek  gürültünün sonlandırılması istenmiştir.

Bu uyarı üzerine, araçla uzaklaşan bu üç kişi bir müddet sonra araçlarıyla tekrar olay mahalline gelerek, kendilerini durdurmak isteyen görevli memurlarımızın dur ihtarına uymayarak bir görevlimizin ayağının üzerinden geçmiş trafikte ters yönde hareket ederek uzaklaşmıştır. 

Bir müddet sonra aracı bırakıp yaya olarak tekrar olay yerine gelen kişiler görevlilerimize tehdit ve hakaret etmiş bunun üzerine avukat olduğunu iddia etmesine rağmen herhangi bir belge ibraz edemeyen ve sarhoş olduğu gözlenen kişi, ekiplerimizin yoğun uğraşlarına rağmen bir türlü sakinleşmemesi üzerine; Görevlilerimizce kelepçe takılmak suretiyle ekip otosuna bindirilmiş oto içerisinde de kelepçesi çözülmüştür.

İlgili kişi alkol testini de kabul etmemiş, nöbetçi savcının talimatına rağmen hastanede kan testini reddetmiş aynı gün saat 08:15 sıralarında müracaat savcısının talimatları doğrultusunda polis merkezimizde alınan ifade sonrası serbest bırakılmıştır. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler