Trabzon'da bağımlıların hedefi şimdi de eczaneler!

Uyuşturucu bulamayan bağımlılar eczanelere yöneliyor

Trabzon'da bağımlıların hedefi şimdi de eczaneler!
Türkiye’de uyuşturucu bağımlılığı çığ gibi büyüyor. Esrar, bonzai, kubar, haşhaş gibi maddeleri temin edemeyen uyuşturucu bağımlıları bu maddeler kadar etkili olan ilaçlara yöneldi. Bu ilaçların başında ise sara hastalığında ve bilumum sinir hastalıklarında kullanılan bir tür ilaç geliyor.

Suiistimal Ediliyor

Geçtiğimiz yıllarda reçetesiz temin edilen Kafkasların Bonzaisi olarak da bilinen bir ilaç suiistimal edildiği için sağlık bakanlığınca reçeteye bağlandı. Bir kişiye ayda sadece bir kere yazılabilen bu ilaç, denetimlerin sıklaştırılmasına rağmen madde bağımlılarınca el altından temin ediliyor.

Trabzon’da da hızla yayılan bu ilacı kullananlar merkezdeki sıkı denetim olduğu için ilçelerdeki eczanelere yöneliyor.  

Dolmabahçe'de Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına Motosiklet Teslim Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekerek, "Bugün yayınlanan KHK'nın içerisinde uyuşturucu ile alakalı çok daha ağırlaştırılmış cezai müeyyide bulunuyor. Eczanelere varıncaya kadar üzerine gideceğiz. Bunların satıldığı yerlerin araştırılmasında asla taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Taka

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber