Trabzon'da Avukatlardan 15 temmuz açıklaması

Trabzon'da Türkiye Hukuk Platformundan 15 Temmuz açıklaması.

Trabzon'da Avukatlardan 15 temmuz açıklaması

Türkiye Hukuk Platformu üyeleri Trabzon Adliyesi önünde açıklama yaptı. 


THP Trabzon Temsilcisi Osman Cora THP üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ve örgüt üyeleri lanetlendi. 

Osman Cora, "15 temmuz 2016 tarihinde milli iradeyi yok sayarak demokrasinin ve cumhuriyetimizin tum kazanımlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen TSK icerisindeki azınlık bir grup (FETÖ) tarafından darbe girişiminde bulunulmuştur. Siyasi tarihimiz askeri darbe ve sıkıyönetim uygulamalarıyla doludur. Bu darbelerde ülke dışından da örtülü destek alındığı bugün herkesin malumudur. Ülkemizdeki bu son darbe girişimi ise ülke dışından aleni biçimde büyük destek görmüştür." diye konuştu. 

Osman Cora, hukuk dünyasının temsilcileri olarak 15 temmuz kanlı darbe girişimine karşı durduklarını ve durmaya devam edeceklerini ifade ederek, 15 temmuz darbe girişimine aktif şekilde katılanların ve azmettirenlerin uluslararası hukuk çerçevesinde iadeleri konusunda ulusal makamlara tam destek vereceklerini söyledi.

FETÖ örgütü lideri Fetullah Gülen'in ve örgüt üyelerinin Türkiye'ye iadelerinin zorunluluğunu vurgulayan Cora konuşmasını 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini anarak sonuçlandırdı.


Trabzon'da Avukatlardan 15 temmuz açıklaması

Trabzon'da Avukatlardan 15 temmuz açıklaması

Trabzon'da Avukatlardan 15 temmuz açıklaması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber