Trabzon'da Aşkale Çimento'ya özel yol mu yapıldı? Yanıt geldi

Trabzon'da Akoluk Mahallesi'nde Aşkale firmasına ait Çimento Fabrikası'na özel yol yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Trabzon'da Aşkale Çimento'ya özel yol mu yapıldı? Yanıt geldi

Haber61 / Haber Servisi / Tuncay Lakot

Aşkale'ye ait Çimento Fabrikası yeni yerinde bu kez yol iddialarıyla gündeme geldi. Aşkale Çimento için  Akoluk'ta fabrikaya özel yol yapıldığı iddiaları gündeme geldi. Dönemin Akoluk Belediye Başkanı Recep Zengin bu iddiaları çürüttü. Yolu ben 2002 yılında yaptırdım dedi. 

Günebakış Gazetesi'nde bir süre önce gündeme gelen habere göre, Akoluk Mahallesi’nde Bayraktar ailesine ait 129 ada 11 parselden izinsiz yol geçirilmesi ve Büyükşehir’in izinsiz yolu betonlaması üzerine Bayraktar ailesinin tapulu arazilerini çevirmesi eylemi sona erdi. Önceki akşam Pastacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Ahmet Bayraktar’ı arayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yolun açılmasını istedi. Oda Başkanı Bayraktar ise yaptığı açıklamada, “Yolu açtık.” dedi. 

İddialar bu şekilde ortadayken yolun Büyükşehir belediyesi tarafından yapılmadığı ortaya çıktı. Dönemin Akoluk Belediye Başkanı Recep Zengin yolun genişletmesinin kendi dönemlerinde olduğunu belirterek halkın bu yolu yoğun olarak kullandığını kaydetti. Yolun betonlanmasının da Akoluk için doğru olduğunu kaydeden Zengin Aşkale’nin tesislerini kurmasıyla yolda yoğunluğun attığını kayddti 

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İDDİALARI YANITLADI

Haber61'den Tuncay Lakot'a açıklama yapan Akoluk eski Belediye Başkanı Recep Zengin, basında yer alan iddiaları yanıtladı. Akoluk mahallesinin böyle bir konu ile gündeme gelmesinin üzücü olduğunu ifade eden Recep Zengin, "Bu iş böyle devam ederse sadece Akoluk’ta değil Trabzon’un her yerinde eski kadastro ölçülerine göre yollar yapılmıyor Bu yolları o günün şartlarına göre 3-4 metre kadastro ile birlikte devlet yollarını genişlettik. Bu konu olan yerde ise bahsi geçen kişilerin babaları vefat etti. Babalarıyla birlikte ben bir anlaşma yaptık ama ben bunları ben belediyenin defterine dosyasına koymadık. Bu yolun çalışmayan tarafını konuta açarız yolu arazinin diğer kısmına kaydıralım dedik. Bu yolu o zaman değiştirdik orada aynı parselin içinde mevcut olan eski kadastronun 4 metrelik yolunu dışında 13 -15 metrelik bir yol açtık. O kişilerle uyuşarak biz bu işi o dönem yaptık ama biz o dönem bu yapılanları kayıt altına almadık. Bu konu ile ilgili vatandaş geldi. Bu çimento fabrikası Akoluk’a geldiği için rant görüşleri ön plana geçti ve bundan istifade etmek isteyenler çıktı. Nasıl istifade edecekler bende bilmiyorum. Bu olaylar benim dönemimde yapılırken gayet doğal yapıldı ve Akoluk’un % 70-80’inde de bu hadise vardır. Orada bir kamulaştırma meydana getirecektik. Kamulaştırma getirdikten sonra bu vatandaşların tümü bu yola başvuracaktı." 

Bu vatandaşlarda bu işleri o dönemde tamamen anlaşmalı yaptıklarını dile getiren Akoluk eski belediye başkanı Recep Zengin, "O dönemde ben bunları yaparken bana kimse itiraz etmedi. 2002’nin yaz başı aylarıydı ben bu işi yaptığım zaman.O zaman bu işler bu boyutlara gelir diye hiç düşünmediğimiz için bir protokol yapmadık. Mevcut bahsi geçen yolun işlek bir anayol haline geldiğini ve çok sıklıkla kullanıldığını belirten Zengin,çimento fabrikasının gelmesiyle birlikte zaten işlek olan yolun hacmi de büyüdü."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber