Trabzon'da artık bu araçlar kiralanmayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kent temizliğini kendi araçlarıyla yapacak.

Trabzon'da artık bu araçlar kiralanmayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. 

Araç kiralama hizmetinden tasarruf sağlamak isteyen Büyükşehir Belediyesi, 1 çöp arabası ve 18 temizlik aracını hizmet filosuna kattı. Yeni temizlik araçlarının alınmasının ardından kentin temizliği artık ihale yöntemiyle değil, Büyükşehir Belediyesinin araçlarıyla yapılacak.  
 
YENİ HİZMET ANLAYIŞI GELİŞTİRDİK
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kent temizliği hususunda Trabzon’un önemli bir günü yaşadığını belirterek “Uzun zamandan bu yana şehrin temizliği ile ilgili çalışmalar, ihale yöntemiyle hizmet satın alınarak yapılıyordu. Biz göreve başladıktan sonra bu yöntemi değiştirdik ve ihale süresi sonra erdiğinde yeni bir ihale yapmadık. Onun yerine yeni araçlar satın alarak, bizzat Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma yapmak suretiyle yeni bir hizmet anlayışı yerleştirdik. Bugün de bu manada satın aldığımız temizlik araçlarını hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir çöp ve 18 temizlik aracımız hizmete hazır halde. Şehrimizin esenliği ve temizliği için araçlarımızı kullanmaya başladık” ifadelerini kullandı.


 
PAHALIYA MAL OLUYORDU
Hizmet satın alma yöntemiyle yapılan temizlik çalışmalarının belediyeye pahalıya mal olduğunu vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Biz 19 tane aracın 13 tanesini satın aldık, 6 tanesini de girişimlerimizle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan ve Türkiye Belediyeler Birliğinden temin ettik. Dolayısıyla biz sadece 1 yıllık hizmet alımından daha düşük bir maliyete temizlik araç filosuna sahip olduk. Bu belediyemizdeki tasarruf ve hizmet anlayışımızın somut bir göstergesidir. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e bize verdikleri destekler nedeniyle teşekkür ediyorum. Bizlere 6 aracı hibe ettiler. Diğer araçlarımızı da İller Bankası’ndan temin ettiğimiz kredi ile satın aldık. Zaten temiz olan Trabzon’umuzun daha da temiz bir şehir haline gelmesi için arkadaşlarımız artık yeni araçlarımızla hizmet verecekler” şeklinde konuştu. 

           
 
ÖĞLE YEMEĞİNİ PERSONELİYLE YEDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediyesinin Yalıncak mevkiindeki ek hizmet binasında görev yapan mesai arkadaşlarıyla birlikte öğle yemeği yedi. Belediye personelinin Başkan Zorluoğlu’nun sürprizi karşısında mutlu olduğu gözlendi. Öğle tatilini birlikte geçiren Başkan Zorluoğlu ve belediye personeli bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler