Trabzon'da anneler için hizmete girdi

Büyükşehirden bebekli annelere büyük kolaylık.

Trabzon'da anneler için hizmete girdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde konuşlandırdığı emzirme ve bebek bakım kabinleriyle, bebekleriyle dışarıya çıkan annelere yönelik önemli bir hizmete imza attı.

Bebeklerini emzirmek ve gerekli bakımlarını yapmak için yer konusunda dış mekânlarda sıkıntı yaşayan annelerin bu sorununa çözüm üreten büyükşehir belediyesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası’nda kentin yoğun bölgelerine iki ayrı kabin yerleştirdi.

İçerisinde; bebek emzirme koltuğu ve bez değiştirme masası bulunan kabinler, günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere bebekleriyle birlikte çarşıya çıkan annelerin işini hayli kolaylaştıracak materyallerin yanı sıra, her bir bebek için 12 saatte bir olacak şekilde bebek bezi de sağlıyor. 

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı (Meydan Parkı) içerisinde ve Mumhane önünde konuşlandırılan kabinlere girişler, anne-bebek güvenliği düşünülerek hazırlanan kişiye özel kartlarla yapılıyor. Talep eden anneler, kendi ve bebeklerinin kimliğiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bordo Mavi Masa’ya başvurarak ücretsiz kartlarını anında alabiliyor. 

Geçerlilik süresi çocuğun doğumundan itibaren 3 yıl olan kartlarla girilen kabinlerin kapıları, anne ve bebeği içeriye girdikten sonra otomatik olarak kapanıyor ve dışarıdan açılamıyor. Ortalama kullanım süresi 20 dakika olan Bebek Bakım ve Emzirme Kabini 07:00 – 00.00 saatleri arasında hizmet verirken, kabini kirli bırakan anneler bir daha hizmetten faydalanamıyor.

Trabzon'da anneler için hizmete girdi

Trabzon'da anneler için hizmete girdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber