Trabzon'da Akyazı Kütüphane'si açıldı

Akyazı Kütüphanesi'nin açılışı Vali Ustaoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Trabzon'da Akyazı Kütüphane'si açıldı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Akyazı İlkokulu bünyesinde Ortahisar Belediyesi tarafından Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı'nın katkılarıyla oluşturulan Akyazı Kütüphanesi'nin açılışına katıldı.

Açılışa Vali Ustaoğlu'nun yanı sıra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, il protokolü, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Ustaoğlu, "Bugün çok anlamlı bir açılış için bir aradayız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, çocuklarımızın donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi adına bu anlamlı hizmetlerin ayrı bir yeri var. Geriye dönüp baktığımda Düzce'de ilk kütüphaneyi kendi köyümüze açmıştık. O zamanlar üniversite öğrencisiydim. Kaymakamlık sınavına o kütüphanede çalışmıştım.

Trabzon her alanda olduğu gibi kütüphanecilikte de lider konumda. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin başlattığı "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsamında ilimiz ilkleri başararak hiçbir okulumuz kütüphanesiz kalmadı. Bunun yanında sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiğimiz 140'ın üzerinde Atık Kütüphanesi'ni hayata geçirdik" dedi.

Kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ustaoğlu açılışın ardından beraberindekilerle kütüphaneyi gezdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler