Trabzon'da akranlarına saç ve cilt bakımını anlattılar

Ortahisar İMKB MTAL öğrencilerinden “sağlıklı saçlar, bakımlı ciltler” projesi.

Trabzon'da akranlarına saç ve cilt bakımını anlattılar

Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında  “Sağlıklı Saçlar, Bakımlı Ciltler” Projesi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında İMKB MTAL öğrencileri ve Temel Yaşar Çoruh İlkokulu öğrencilerine bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmaların temelinde okullarda zaman zaman salgın halinde görülebilen saç enfeksiyon hastalıklarından biri olan parazit (bit) konusuna da geniş yer verildi. Bunun yanında “Sağlıklı saçlar nasıl olur? Erken yaşlarda makyajın zararları nelerdir? Sağlıklı bir cilt bakımı nasıl olmalıdır?” konularında bilgilendirmeler yapıldı. İMKB MTAL Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri öğrencileri tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmalarında bilgilendirmelerin akranlar tarafından yapılmış olması hedeflere ulaşımda büyük etki ve ilgi oluşturdu. Yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı tarafından hazırlanan afiş ve el broşürleri ile projenin yaygınlaştırılması ve velilere ulaştırıldı.

Okul Müdürü Lütfiye Kul yaptığı açıklamada;  Projenin bu yıl için uygulanmaya başladığı ve çıkış noktasının özellikle okullarda saç enfeksiyon hastalıklarından Parazit ( Bit) sorununun olduğunu, bunun yanında makyaja ilginin çok küçük yaşlardan itibaren başladığını, gençlerimizin de sağlıklı sağlıksız birçok ürünü bilinçsizce kullanarak ciltlerine zarar verdiklerini ve bu konuya çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon'da akranlarına saç ve cilt bakımını anlattılar

Özellikle kalabalık olan sınıflarda ki yoğunluğun beraberinde hijyen problemini getirdiğini ve toplu hastalıklara davetiye çıkardığını ifade eden Kul, Ülkemizde bit sabunu ve şampuanı gibi temizlik ürünlerinin her evde bilinir duruma gelmesiyle beraber okullar ve bit salgını daha az karşılaşılan bir düzeye indiğini, ancak zaman zaman tekrar gündeme gelebildiğini sözlerine ekledi.

Lütfiye Kul bunun yanında “Toplumumuzun bu durumu hala bir enfeksiyon hastalığı olarak kabul edemeyip, utanılacak bir durum olarak algılıyor olması, gizlemeye çalışması ve öğretmenlerle paylaşamıyor olması da sorunun çözümünü ötelemektedir. Bu konunun tamamen gündemden kalkması için öğrencilerimizin ve ailelerin çok daha bilinçli olması gerekiyor”  dedi.

Trabzon'da akranlarına saç ve cilt bakımını anlattılar

Sorunun ortaya çıktığında değil öncesinde bazı önlemleri alarak daha kolaylıkla çözülebileceğini de sözlerine ekledi.

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alan Şefi aynı zamanda proje koordinatörü Derya Aktaş Demir ile durumu değerlendirdiklerini ve bilgilendirmelerin akranlar tarafından verilmesinin ilgi yaratacağı ve dikkate alınacağı sonucuna vardıklarını ve çalışmaya başladıklarını ifade etti.

Bu şekilde hedeflerinin daha fazla öğrenciye ulaşmak olduğunu, özellikle bilgilendirme çalışmalarını diğer okullarda da yapmaya başladıklarını, projenin yıl sonuna kadar devam edeceğini, okulların talep etmesi halinde planlamaya dahil edilerek, bu konuda çalışma yapabileceklerini de sözlerine ekledi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber