Trabzon'da Afrikalılar Horon oynadı

TAKA MHD tarafından Diyar Diyar konseri düzenlendi.

Trabzon'da Afrikalılar Horon oynadı

Taka Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen “Diyar Diyar” konseri büyük beğeni topladı.


Anneler Günü öncesine denk gelen konser öncesinde salona gelen tüm annelere ve anne adaylarına dernek yönetimi tarafından çiçek verildi. Gecenin sonuna ise Trabzon’da öğrenim gören Afrikalı öğrencilerin horon gösterisi damga vurdu. 

Sunuculuğunu Eyüp Köse’nin yaptığı, Ömer Akın’ın ilk kez şef olarak yönettiği koro birbirinden güzel türküler icra etti. Solist olarak sahneye çıkan Zübeyde Kahveci, Ayten Cansız, Coşkun Üçüncü, Osman Akyürek ve Ümmühan Büyükyılmaz da performanslarıyla alkış aldı. 

İkinci bölümün sonunda ise tam bir görsel şov yaşandı. Derneğin Halkoyunları eğitmeni Nuray Gürçınar ’ın çalıştırdığı, KTÜ’de çeşitli bölümlerde okuyan Afrikalı öğrencilerin erkek horonu geceye damga vurdu.  

Trabzon'da türkülere Diyar Diyar yolculuk..

2,5 ay gibi kısa bir sürede Trabzon’un yerel oyununu öğrenen yetenekli öğrenciler ayakta alkışlandı. Çiçek takdimi esnasında Anneler Günü münasebetiyle yardımcı eğitmen Batuhan Gürçınar “Bütün annelerin anneler gününü kutluyorum. Bizim ekibinde bir annesi var. Aynı zamanda benimde annem oluyor. Bu çiçeği tüm ekip arkadaşlarımla birlikte annemize hediye ediyoruz” dedi. 

Dernek Başkanı İsmet Sami Ülker bu sezonu böyle önemli bir gün arifesinde sonlandırdıklarını belirterek, tüm annelerin anneler gününü kutladı. 

Ülker ayrıca bir televizyon kanalında büyük önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ve manevi kızı Afet İnan için ortaya atılan çirkin iddialar üzerine de “Hiç kimse bir anneye hele hele de kaybettiğimiz bir anneye iftira atılacak kadar alçalmamalıdır. Bizde buna göz yumarsak eğer çok şükür ki yummadık, adam değiliz. Bunlara göz yummayacağız ve izin vermeyeceğiz.“ diye konuştu.

Gecenin sonunda koro şefi Ömer Akın’a, koroyu hazırlayıp bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan ancak sonrasında görevi nedeniyle ayrılmak zorunda kalan eski koro şefi Yıldıray Cihanoğlu’na ve gecenin sunucusu Eyüp Köse’ye dernek başkanı İsmet Sadi Ülker ve eski başkan Dilaver Yıldırım tarafından plaket takdim edildi. 

Trabzon'da türkülere Diyar Diyar yolculuk..

Trabzon'da türkülere Diyar Diyar yolculuk..

Trabzon'da türkülere Diyar Diyar yolculuk..

Trabzon'da türkülere Diyar Diyar yolculuk..
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber