Trabzon'da 61 öğrenciye 61 bisiklet

"Bir Bilenle Bilge Nesil" kitap okuma ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren 61 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Trabzon'da 61 öğrenciye 61 bisiklet

Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Eğitim-Bir-Sen'in ortaklaşa düzenlediği "Bir Bilenle Bilge Nesil" kitap okuma ve kompozisyon yarışmasında 61 öğrenciye mansiyon ödülü olarak bisiklet verildi. 

Ödül töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, gelecekte daha güçlü bir Türkiye'nin hayata geçirilmesi için; genç nesillerin donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.  

Başkan Genç, "İçinde bulunduğumuz çağ, bilgi çağı olarak adlandırılıyor. Yani bilgiye en hızlı en erişenlerin ve bilgiyi üretenlerin bu bilgiyle beraber hakimiyet kurduğu bir çağda yaşıyoruz. Biz de gelecek nesillerimizin daha güçlü bir Türkiye oluşturmaları için medeniyetimizin ve inancımızın bize yüklediği değerleri bütün yeryüzünde hakim kılmak için eğitimlerine katkıda bulunarak, onları donanımlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz." dedi. 

Trabzon'da 61 öğrenciye 61 bisiklet

ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Bu tür faaliyetlerin çocukları geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırladığını belirten Başkan Genç, "Tabi ki, bu iş devletimizin işi, ama sendikalarımıza ve bize de bu konuda görevler düşüyor. Eğitim salt devlete bırakılmayacak kadar önemli Genç-Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, çocuklarımızın geleceğe dair biraz evvel arz ettiğim misyonuna katkı sağlamak için onları kendi değerlerimizle beraber donatmak için çok güzel etkinlikler düzenliyor.  Geçen yıl da benzerini yapmıştık. Bu yıl da benzerini yapıyoruz. Ve bu şekilde geleceğimize çocuklarımızı daha iyi bir şekilde hazırlıyoruz. Ben bu manada katkı sağlayan bütün hocalarımıza sendikalarımıza çok teşekkür ediyorum. Burada 61 bisiklet belediyemiz tarafından finanse edildi. Bunlar sembolik şeyler ama teşvik edici de oluyor. Bu manada da bizim için önemli bir faaliyet. Katılan ve hassasiyet gösteren milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Trabzon'da 61 öğrenciye 61 bisiklet

TEŞVİK EDİCİ PROGRAMLAR ÇOK ÖNEMLİ

Eğitimin bir seferberlik işi olduğunu ve herkese bu konuda görevler düştüğünü belirten Başkan Genç, "Geçmişte çocukları okula verdiklerinde, "Eti senin kemiği benim" diye öğretmenlere tembih ederlerdi. Artık böyle bir anlayış yok. Artık, eğitim; aileler, sendikalarımız ve öğretmenlerimizle birlikte hareket ederek sıkıca ele almamız gereken bir iş. Bu iş bir seferberlik işi ve bu konuda herkese görevler düşüyor. Bu tür teşvik edici programlar da çok katkı sağlıyor. Bu konuda emek veren herkese ailelerimize, hocalarımıza bilhassa teşekkür ediyorum. Her zaman bu fedakârlığı sağlayan öğretmenlerimiz, idarecilerimiz hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bunu artık biz sendikamızla geleneksel hale getirdik. Gelecek yıllarda da inşallah aynı anlayışla devam edeceğiz. Yavrularımızı da tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun." ifadelerine yer verdi. 

Aileleri ve öğretmenleriyle ödül törenine katılan öğrencilerin son derece mutlu oldukları gözlendi. Ödül törenine Başkan Genç'in yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı. 

Trabzon'da 61 öğrenciye 61 bisiklet

Trabzon'da 61 öğrenciye 61 bisiklet

Trabzon'da 61 öğrenciye 61 bisiklet

Trabzon'da 61 öğrenciye 61 bisiklet

Trabzon'da 61 öğrenciye 61 bisiklet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler