Trabzon'da 55 bin ton asfaltlama yapıldı

Ortahisar Belediyesi 2017 yılı içinde 55 bin ton asfaltlama yaptı.

Trabzon'da 55 bin ton asfaltlama yapıldı

Ortahisar Belediyesi, 2017 Yılı Yol Programı kapsamında 55 bin ton asfaltlama yaparak bu yılki yol hedeflerini tutturdu.


2017 yılında 70 bin ton asfaltlama hedefi ortaya koyan Ortahisar, bu rakamın 15 bin tonunu kuru beton çalışmasına çevirmişti. Kuru beton tekniğinin yüksek mahallelerde iklim şartları ve altyapı sorunları nedeniyle daha uzun ömürlü ve daha ekonomik olduğunu belirten Başkan Genç, yıl sonuna kadar betonlama çalışmalarının belirlenen programa uygun olarak devam edeceğini kaydederek, "İlçe merkezinde Çukurçayır, Pelitli; kırsalda ise Kalkınma ve Yalıncak mahallelerinde asfalt çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Muhtarların talepleri doğrultusunda oluşturduğumuz yol programına sadık kalarak bu yıl ki hedeflerimizi tutturmuş durumdayız. Öncelik arz eden mahallelerimizdeki yol sorunlarını çözdük. Her yıl ilçemizdeki yol problemlerini daha asgari düzeye indiriyoruz. Söz verdiğimiz gibi hedeflerimiz doğrultusunda görev süremiz sona erinceye kadar ilçemizdeki bütün yolları asfaltıyla, betonuyla standartlara uygun hale getireceğiz. Şimdiden ulaştığımız rakamlar bu hedefimizi tutturacağımızın göstergesi niteliğinde." dedi.

"LABORATAVUR SONUÇLARI ÇOK OLUMLU"

Trabzon'da ilk defa uyguladıkları kuru beton tekniğiyle ilgili laboratuvar sonuçlarının çok olumlu olduğunu belirten Başkan Genç, "Kuru beton tekniğini ilimizde ilk defa biz uyguladık. Kuru beton tekniğiyle ilgili laboratuvara gönderdiğimiz numunelerden oldukça olumlu, iyi veriler elde ettik. Bu nedenle özellikle yukarı mahallerimizde iklim şartları ve altyapı sorunları nedeniyle kuru beton tekniğiyle yol çalışması yapıyoruz ve bundan sonra da böyle yapacağız. Daha uzun ömürlü, daha ekonomik ve uzun vadede bakım da gerektirmediği için kırsal mahallelerimizde kuru beton tekniğini tercih ediyoruz." diye konuştu.

Trabzon'da 55 bin ton asfaltlama yapıldı

Trabzon'da 55 bin ton asfaltlama yapıldı

Trabzon'da 55 bin ton asfaltlama yapıldı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler