Trabzon'da 5 FETÖ sanığı hakim karşısında

Trabzon’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, eski astsubay ve 4 uzman çavuşun yargılanmasına devam edildi.

Trabzon'da 5 FETÖ sanığı hakim karşısında

Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, haklarında terör örgütü üyeliğinden dava açılan tutuklu sanıklar Eray Kurt, Mevlüt Büyükgüllü, Yunus Coşgun ve Yavuz Selim Bilgen ile yakınları ve avukatları katıldı.

Sincan E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Eray Kurt ile tutuksuz sanık Yakup Atçı ise Adıyaman Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Salonundan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit'in koruması Eray Kurt, yaptığı savunmasında, Bylock programını kullanmadığını ileri sürerek üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Yavuz Selim Bilgen, Mevlüt Büyükgüllü ve Yunus Coşgun ise beyanlarında ByLock programını kullanmadıklarını ve üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliyelerini istedi.

Duruşmaya Adıyaman Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Salonundan SEGBİS üzerinden bağlanan tutuksuz sanık Yatup Atçı da önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, beraatını talep etti.  

Sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıklar Mevlüt Büyükgüllü, Eray Kurt ve Yavuz Selim Bilgen'in tutukluluk halinin devamına, Yunus Coşgun'un ise adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber