Trabzon'da 3 ismin TGC üyeliği düşürüldü

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Derneğİ'ni kuran 3 üyenin üyeliklerini düşürdü

Trabzon'da 3 ismin TGC üyeliği düşürüldü

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yaptığı açıklamayla 3 üyesini üyelikten çıkardığını duyurdu. Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti adı altında yeni bir dernek kurma hamlesi gerçekleştiren 3 ismin bu gerekçeyle üyeliklerinin düşürüldüğü belirtildi.

TGC'den yapılan açıklamada "Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu olarak; üyelerimizden Kenan SARI, Tahir ORHAN ve Bekir Sami EMİROĞLU'nun, aynı merkezde, aynı amaçla kurulan bir derneğe kurucu üye olmaları nedeniyle, derneğimizden üyelikleri düşürülmüştür. 07.10.2019 tarihinde kurulan 'Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Derneği' kurucu üyeleri Kenan SARI, Tahir ORHAN ve Bekir Sami EMİROGLU'nun, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Dernek tüzüğümüzün "Üyelikten Çıkarılma" başlıklı 5'inci maddesinin g fıkrası uyarınca, yönetim kurulumuzun 15 Ekim 2019 tarih ve 15 sayılı kararı ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Derneği üyeliğinden çıkarılmasına oy birliği ile karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili üyelikten atılan isimler arasına yer alan Bekir Semi Emiroğlu bir açıklama yaparak alınan kararın hukuksuz olduğunu belirtti. Emiroğlu TGC yönetiminin kendisini üyelikten atamayacağını belirterek 'Karar kanunsuz ve hukuksuzdur, TGC yönetimi kim oluyor da bizi üyelikten düşürüyor, biz genel kurul kararı ile üye olmuş isimleriz ve ancak genel kurul toplanır da yeniden bizim düşürülmemize kanaat getirirse o zaman üyelikten düşürülürüz. Keşke karar alınırken TGC'nin tüzüğüne bi baksalardı,  bu konuda yasal hakkımızı kullanacağız' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler