Trabzon'da 23 Nisan Fotoğraf Sergisi açıldı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 23 resim sergisini açtı.

Trabzon'da 23 Nisan Fotoğraf Sergisi açıldı

Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği '23 Nisan Fotoğraf Sergisi' Tarih Müzesi'nde Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç tarafından açıldı. Sergide, Cumhuriyet döneminde 23 Nisan'ın Trabzon'da kutlanmasıyla ilgili fotoğraflar sergileniyor. Okul öğrencileriyle birlikte fotoğrafları inceleyen Başkan Genç, onları fotoğraflarla ilgili bilgilendirdi. 


Serginin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 23 Nisan'ın egemenlik haftası olarak kutlandığını belirterek, " 23 Nisan'ımızı, bağımsızlığımızı hep beraber kutlayacağız. Tarihimizi bir kez daha anacağız, hatırlayacağız. Ve bir kez daha bu şuurla beraber yolumuza devam edeceğiz." dedi. 

Başkan Genç, "Sevgili yavrularımızı hem müzemizle buluşturmak hem de bu tür anmalar, bu tür merasimler geçmişte ne şekilde şehrimizde icra edildiğini onlarla paylaşmak adına böyle bir sergi açtık. Çocuklarımıza, güzel bir tarih fotoğrafı sunacağımız kanaatindeyim.  Bu hafta, egemenlik haftamız. Tarihin çocuklarımıza verdiği sorumlulukla beraber daha şuurlu bir şekilde yürüyecekleri kanaatindeyim. Bu manada katkı sağlayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah, çocuklarımıza zihin açıklığı versin... Onlara da bu manada bir katkı sunabildiysek ne mutlu bize... Bu serginin hazırlanmasına katkı sağlayan herkese de teşekkür ediyorum." diye konuştu.  

Trabzon'da 23 Nisan Fotoğraf Sergisi açıldı

TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasında 23 Nisan 1920'de Ankara'da açılan TBMM'nin millet egemenliğinin temsil edildiği en önemli yer olduğunu belirten Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, "Trabzon, pek çok medeniyeti, tarihi bünyesinde barındıran bir kent. Yakın tarihimiz için de çok önemli bir kent. Tabi, 23 Nisan İstiklâl Savaşı'nda çok büyük yere sahip. Yurdun pek çok yeri işgal edildiği zaman mebuslar Ankara'ya geçtiler ve buruda toplantılar. Daha devlet henüz ortalıkta yoktu. Kurulan ordunun ismi TBMM ordusu, kurulan hükümet de TBMM hükümeti idi. Yani milli egemenliğin vücut bulduğu bir en önemli yer idi. Ve halen de öyledir. 23 Nisan büyük önder Atatürk tarafından geleceği inşa etmek amacıyla çocuk bayramı ilan edildi. Bu şekilde de kutlanmaya devam ediyor. Bu güzel etkinlikten dolayı Ortahisar Belediyemize teşekkür ediyorum. Sizler, burada daha iyi bir tarih bilincine sahip olacaksınız. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum." ifadelerine yer verdi.

Açılışa Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ile ilkokul öğrencileri katıldı. 

Trabzon'da 23 Nisan Fotoğraf Sergisi açıldı

Trabzon'da 23 Nisan Fotoğraf Sergisi açıldı

Trabzon'da 23 Nisan Fotoğraf Sergisi açıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber