Trabzon'da 224 bina yıkıldı

 Trabzon'da afet riski altındaki 224 yapı yıkıldı.

Trabzon'da 224 bina yıkıldı
Trabzon İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Vedat Çiftçi,  yaptığı açıklamada, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında 297 yapıda inceleme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yapılardan 271'inin riskli olduğunun tespit edildiğini vurgulayan Çiftçi, ilgili kanun kapsamında bu binalardan 224'ünün yıkıldığını ifade etti.

Risk tespit edilen binaların hak sahiplerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 18 ay, 745 lira kira yardımı veya bağımsız birim karşılığı 125 bin lira faiz destekli kredi imkanı sağlandığını anımsatan Çiftçi, 2013-2016 yılları arasında yıkılan 248 binanın hak sahibine 1 milyon 908 bin 651 lira kira yardımı, 21 hak sahibine ise 2 milyon 175 bin lira kredi desteği verildiğini kaydetti.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde 2 Nolu Erdoğdu, Kaymaklı ve Gürbulak Mahallesi'nde 3 yerin daha riskli alan ilan edildiğine dikkati çeken Çiftçi,  şöyle devam etti:

"Kaymaklı Mahallesi'nin Deliklitaş mevkisinde kentsel dönüşüm kapsamındaki bölgede 74 bina bulunmaktadır. Bu yapılarda yer alan 190 dairede yaklaşık 760 kişilik nüfus yaşamaktadır. 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nin Gelibolu mevkisinde ise kentsel dönüşüm kapsamındaki bölgede 100 yer almaktadır. Bu binalardaki 220 dairede yaklaşık 880 nüfus bulunmaktadır. Bu iki alandaki yapılara ilişkin ilgili işlemler devam etmektedir. Gürbulak Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm kapsamındaki alanda ise Bakanlık tarafından sağlanan kaynakla, zemin iyileştirilmesi yapılarak bu alandaki afet riski ortadan kaldırılmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler