Trabzon'da 15 temmuz sonrası soruşturma

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde görevli komiser yardımcılarının 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yakmış oldukları evrakların boya ve hikaye kitabı değil adli evrak olduğu ortaya çıktı.

Trabzon'da 15 temmuz sonrası soruşturma

Haber : Şükrü Üçüncü

Trabzon’un Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevliyken 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından açığa alınan ve açığa alındıktan sonra resmi evrakları emniyetten çıkararak Karadağ Yaylasında yakmaya çalıştıkları iddiası ile gözaltına alındıktan sonra tutuklanan komiser yardımcıları Ö.K. ile S.Y.’nin iddianameleri hazırlanarak Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği öğrenildi.

 
POLİSLER ADLİ EVRAKLARI YAKTI
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; İddianamede FETÖ/PDY üyesi oldukları öne sürülen komiser yardımcılarının, diğer terör örgüt mensuplarının evlerinde yapılan aramalarda çıkan şahsı fişleme belgeleri bulunduğu iki komiser yardımcısının da bu tür evrakları ortadan kaldırmak üzere yaka bilecekleri gerekçesi ile suçlu görüldükleri yer aldı.  Ö.K., “ 6 yıl süre ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yaptım. Olay günü açığa alındık ve S.Y. ile birlikte hava almak için Karadağ Yaylasına çıktık. Burada üşüdükten sonra ateş yakmak için 61 HG 555 plakalı aracımın arkasında bulunan kızıma ait kitapları yaktım.”dedi.
 
 
Ö.K’nın savunmasının ardında ifadesi alınan S.Y’ye geldi. S.Y., “Açığa alındıktan sonra dertleşmek üzere temiz hava almak için yaylaya çıktık. Ö.K’nın teklifi ile birlikte yaylada araç içerisinde bulunan karton kutuları yaktık.”kelimelerine yer verdi. . Komiser yardımcıları FETÖ/PDY üyesi olmadıkları ileri sürdüler.
 
KRİMİNAL RAPORU ŞÜPHELİLERİN İFADESİNİ YALANLADI
 
FETÖ/PDY şüphelisi iki komiser yardımcısının yaktıkları evrakların “çocuk kitabı.” Savunmalarına karşın Samsun Kriminal Şubesinden gelen sonuç ise şahısların doğru söylemediklerini ortaya çıkardı. Kriminal’in göndermiş olduğu raporda, S.Y ve Ö.K’nın yakmış olduğu evrakların boya ve hikaye kitabı olmadığı adli evrak olduğu yönünde rapor tuttu.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber