Trabzon'da 15 Temmuz şehitleri resim yarışması sergisi düzenlendi

Trabzon'da Yol-İş Sendikası Ortaokulu tarafından 15 Temmuz şehitleri konulu resim sergisi ve ödül töreni düzenlendi.

Trabzon'da 15 Temmuz şehitleri resim yarışması sergisi düzenlendi
Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon Ortahisar'a bağlı Yol-İş Sendikası Ortaokulu, 15 Temmuz şehitleri konulu resim sergisi düzenledi.


Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yarışmaya katılan öğrencilerin çok sayıda eseri sergilendi. 

380 eser arasında yapılan seçkinin yer verildiği resim sergisine Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Firar Bayrak ve öğrenci velileri katıldı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN RESME TIKLAYIN

Trabzon'da 15 Temmuz şehitleri resim yarışması sergisi düzenlendi


Yol-İş Sendikası Ortaokulu Müdürü Mehmet Faik Kayagil açılış töreninde yaptığı konuşmada, “15 Temmuz bize vatanına, milletine sahip çıkan ve seven öğrencileri yetiştirme görevinde önceliğimiz olduğunu gösterdi. Eserlerin hepsi birbirinden değerli. Esas olan en güzelini seçmek değil, öğrencilerimize o değeri verebilmek. Resimlerin tamamını okulumuzda sergileyeceğiz ve bu yarışmaları her yıl yapacağız” diye belirtti.

"EĞİTİMCİLERİN GÖREVİ FİKRÜ HÜR, VİCDANI HÜR NESİLLER YETİŞTİRMEK"

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde İstiklal Savaşı’nda bile olmayan bir kahpeliğin yaşandığını söyleyerek, “Şehit olan 241 vatan evladımız ve o gece yaralanan arkadaşlarımız darbecilere set oldu. 15 Temmuz günü yükselmeye çalışan bir Türkiye vardı. 16 Temmuz sabahına ise kendi kaderini kendi tayin eden, demokratik ve iradesine sahip çıkan bir ülke olarak uyandı. Biz hürriyet sevdalıları olarak o satılmış güruha dur dedik” diye konuştu. 15 Temmuz darbe girişiminde alınacak dersler arasında Atatürk’ün sözünde belirttiği gibi ‘fikri hür, vicdanı hür’ nesiller yetiştirmek olduğunun altını çizen Hatipoğlu, “Eğitimciler olarak bu ülkeye borcumuz, vatanın ve milletin önemini çocuklarımıza anlatmak, vatanı ve devleti olmayanların dininin ve ırzının olmayacağını öğretmektir. Bu yaşlardaki gençlerimiz vaktinde İstiklal Savaşı’nda ellerinde silahlarla cephede savaşıyordu. Aynı ruha sahip bir nesil yetişiyor olması gurur veriyor” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, 15 Temmuz konulu şiirlerini okuduktan sonra ödül törenine geçildi.

Okulun Görsel Sanatlar öğretmenleri İslam Bahadır ve Elif Yaşar, yarışmaya katılan öğrencilere katılım belgesi verdi.

Yarışmayı düzenleyen komite ekibine Ortahisar İlçe milli eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü emrah koşar tarafından plaket takdim edildi. Yarışmaya katılan eserleri değerlendiren jüri üyeleri Şakir Şeyhoğlu’nu temsilen Abdullah Çolak, Metin Kayıkçı ve Veysel Acar, plaketlerini Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’den aldı.

Yarışmada ayrıca ‘Sanata değer katan sanatçı’ ödülleri de Trabzon’un yetiştirdiği iki önemli isme Ortahisar Kaymakamı numan Hatipoğlu tarafından takdim edildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından tören son buldu.






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler