Trabzon'da 15 Temmuz nedeniyle anma töreni düzenlendi

Trabzon'da 15 temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Trabzon'da 15 Temmuz nedeniyle anma töreni düzenlendi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi tarihte eşine az rastlanacak direniş örneği sergileyen Türk milleti, ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıktı.

Darbe girişiminin yıl dönümünde şehitleri anmak için bugün ülkenin her noktasında etkinlikler düzenlendi.

Trabzon'da da darbe girişiminin yıldönümünde etkinlikler düzenlendi.

Program istiklal marşı ve saygı duruşunun ardından başladı.

Konuşmalar, şiirler ve sancak teslimiyle devam eden programda duygusal anlar yaşandı.

Anma programından kareler için tıklayın...

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'da yapılacak şehitleri anma programı Saat 20:30'dan itibaren Haber61TV'den canlı olarak yayınlandı.

"KÜKREMİŞ SEL GİBİ..."

Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: Bugün 15 Temmuz. Bu gün Demokrasi ve Milli Birlik Günü. Bundan tam altı yıl önce bu milletin geleceğine, bu milletin iradesine karşı yapılan manfur hain darbe girişimine karşı bu Aziz Milletin kahramanlık destanı yazdığı gündür.

Evet o gece ne oldu?

O gece bu milletin dini değerlerinin arkasına sığınarak sinsi bir şekilde örgütlenen FETÖ militanı vatan hainleri, bu milletin vergisiyle alınan silahlarla, tanklarla, uçak ve helikopterlerle bu millete saldırdılar. Devleti ele geçirmeye ve Sayın Cumhurbaşkanımızı öldürmeye teşebbüs ettiler.

Ancak hesap edemedikleri bir şey vardı. Bu millet tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş bir millettir. İşte bunu çok iyi bilen ve hisseden milletimiz, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara, sokaklara akın etmiş demokrasiye, devletimize ve milletimizin geleceğine sahip çıkarak tankların önüne vücutlarını siper etmiştir. Evet, o gece bu aziz millet, milli irade önünde hiçbir vesayeti tanımadığını canlarını ve kanlarını feda ederek tüm dünyaya haykırarak göstermiştir. O gece 251 şehit verdik, 2196 gazimiz oldu. Ama şükürler olsun ki bu hainlere ülkemizi vermedik.

Çok kıymetli hemşehrilerim!

Onun için diyoruz ki; 15 Temmuz gecesindeki demokrasi ve vatana sahip çıkma duygusunun her yıl yenilenmesi, hatırlanması ve unutulmaması çok önemlidir.

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında kalmayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Milli şairimiz Mehmet Akif’in de dediği gibi adeta “kükremiş sel misali” önüne çıkan tüm engelleri yıkıp geçmiştir.

Türk tarihi, milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur.

15 Temmuz tarihi ise tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesi karşısında hiç bir şey ifade etmediği, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi top yekûn vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle mücadele ettiği çok önemli bir tarihtir.

Büyük Türk Milleti alçakça ve haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz’da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahiptir. Bu uğurda gözünü kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini tüm dünyaya bir kere daha göstermiştir.

15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan çok kıymetli Trabzonlu hemşehrilerimiz bu meydanı hıncahınç doldurarak kararlı bir şekilde vatanına, milletine, bayrağına, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkmıştır.

Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yâd edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve medar-ı iftiharımız gazilerimizi asla unutmayacak, ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında durarak kapımızı ve gönlümüzü onlara her daim açık tutacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olmasını diliyor, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek “Türkiye Aşkına” şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi ve vatan için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Trabzonlu hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

"EĞER BAŞARILI OLSALARDI..."

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı :

15 Temmuz destanının altıncı sen-i devriyesinde, vatan ve millet sevdası herkesçe malum siz kıymetli hemşerilerimle bu meydanda tekrar bir araya gelmekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum.

Sözlerimin hemen başında istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm şehitlerimize, özellikle de 15 temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

15 temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel harekât başkanlığı, Ankara il Emniyet Müdürlüğü ile meclis binamızı bombalayan darbeciler ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlardı.

15 Temmuz gecesi tanklar ve zırhlı araçlarıyla Ankara’nın, İstanbul’un ve diğer şehirlerimizin caddelerinde önlerine gelen herkesi ezip geçen darbeciler yaptıkları işin gayet bilincindeydiler.

15 Temmuz gecesi devletin vatanı korumak için namuslarına emanet ettiği silahları millete çeviren darbeciler o tetiklere taammüden dokunuyor, planlı bir şekilde ve bilerek kan döküyor, can alıyorlardı.

Eğer güçleri yetseydi, milli iradenin tecelligahı meclisimizi taş üstünde taş bırakmayacak şekilde yıkmaktan çekinmeyeceklerinden emin olunuz.

Eğer güçleri yetseydi, ülkenin cumhurbaşkanı başta olmak üzere, başbakanı başta olmak üzere, bizler dahil seçilmiş ve atanmış tüm yöneticiler katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz.

Eğer güçleri yetseydi, kendileri gibi düşünmeyen milletimizin her bir ferdine her türlü zulmü yapmakta tereddüt etmeyeceklerine şüpheniz olmasın.

Eğer güçleri yetseydi, türk milletini anadolu’dan ve avrupa’dan kazıyıp atmak, islam’ın tüm izlerini bu topraklardan silmek isteyenlerin bayram edeceğinden emin olunuz.

Ama başaramadılar. Çünkü; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal harbini başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz gecesi tüm şehirlerimizde yeniden sergilendi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi, Türk milleti 100 yıl önce Çanakkale’de hangi inanç ve kararlılıkla düşmanın karşısına dikilmişse, 15 Temmuzda da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikildi.

Evet, 15 Temmuz 2016’da o kapkara geceye yenilmeyen, kendi Cumhurbaşkanımı, kendi hükümetimi, kendi meclisimi ben belirlerim, FETÖcü, darbeci alçaklara irademi teslim etmem diyen aziz milletimin her bir ferdine müteşekkirim. o meşum karanlığı aydınlığa çeviren milyonlarca kahramana minnettarım…

Her 15 Temmuz’da bunu söylüyorum, yine tekrar edeceğim.

15 Temmuz sadece benim, sadece sizin ya da sadece belli bir kesimin hikayesi değildir. 15 Temmuz bilakis her dünya görüşünden, her mezhepten, her meşrepten, her inançtan ve her etnik kökenden kahraman Türk milletinin ortak başarısıdır. 15 Temmuz milletimizin hep birlikte verdiği şanlı direniş ve kutlu mücadelenin adıdır.

İstirhamım şudur: Türk tarihinin gördüğü bu en sinsi ve en alçak darbeyi ve darbecileri asla unutmayalım.

Bir hukuk devleti olan devletimiz haklıyı haksızı gayet güzel ayırıyor. darbecileri, FETÖcüleri masum ve mağdur olarak göstermeye çalışanlar var bunlara asla prim vermeyelim.

“BAŞARAMAYACAKSINIZ, BAŞARAMAYACAKSINIZ, BAŞARAMAYACAKSINIZ”

Söz alan Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç Şu ifadeleri kullandı:

15 Temmuz gecesinin 6. Yıldönümündeyiz. İpi dışarda olan bir hain terör örgütünün bu toprakları bölerek, hain olarak yetiştirdikleri bu ülkenin evlatlarıyla bu ülkenin silahları ile bir kalkışmaya yeltendiler. Bu eski darbelerden değildi. Bu emperyalist güçlerin bu toprakları işgal girişimiydi. Birinci hedef Cumhurbaşkanımızın canıydı. Bu kutlu millet cumhurbaşkanının canını o hainlere teslim etmedi. İkinci hedef kurtuluş savaşında bile saldırılmayan meclisti. Emniyet müdürlüğüne saldırdılar. Karşılarında Türk milletini buldular. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara çıkan bu asil millet bunlara dur dedi.

Bu işgal gelişimini başarmış olsalardı 461 bin km karelik mavi vatanımızdan bahsetmeyecektik. Libya’ya asker gönderemeyecektik. Güney sınırımıza kurulmayan terör örgütü ülkemiz içerisinde kurulacaktı. Karada bağımsızlığına kavuşamayacaktı. Türk milleti bu hain güce 100 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz’da da en sert cevabı vermişti. Bu iradeyi temsil eden Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar var olsunlar.

Bu toprakları bölmek isteyenlerin 15 Temmuz’da olduğu gibi bütün 15 Temmuzlarda da şu söz yankılanacak” Başaramayacaksınız, başaramayacaksınız, başaramayacaksınız”

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber