Trabzon'da 12 sendikadan darbeye tepki

Trabzon'da Türk-iş'e bağlı 12 sendika temsilcisinden darbeye tepki...

Trabzon'da 12 sendikadan darbeye tepki
Trabzon'da Türk-İş'e bağlı faaliyet gösteren 12 sendikanın temsilcisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Türk-İş Trabzon Temsilcisi Gökhan Gedikli, konfederasyona bağlı 12 sendikanın temsilcileriyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, darbe girişiminin Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış küçük bir grubun kanunsuz eylemi olduğunu belirterek darbe girişiminin milletin iradesini, Türk demokrasisini, birliğini ve bütünlüğünü hedef aldığını ifade etti.

Türkiye'yi kaos ortamına çekmeye, vatandaşları birbiriyle çatıştırmaya çalışan hainlerin bu girişiminin ve saldırısının vatansever asker, polis ve milletin canını fedakarca ortaya koymasıyla püskürtüldüğünü belirten Gedikli, ülkenin karanlık felaketin eşiğinden döndürüldüğünü vurguladı.

Kendi ikballeri için Türkiye'nin ikbalini tehlikeye atan FETÖ hainlerine karşı milletin kendi iradesine ve ülkenin birliğine, bütünlüğüne sahip çıktığını, darbeci hainlere cevabını verdiğini dile getiren Gedikli, şöyle devam etti:

"Demokrasimizi hedef alan darbe girişimini önleyen halkımız, 15 Temmuz gününden itibaren her akşam şehirlerimizin alanlarını, caddelerini, sokaklarını doldurarak kararlı bir şekilde demokrasi nöbeti tutmaya başlamış ve hainlerin suratına 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diye haykırmıştır ve haykırmaktadır."

Gedikli, halka ve güvenlik güçlerine ateş açan, tankları süren hainleri, teröristleri lanetlediklerini ve lanetlemeye devam edeceklerini bildirerek şunları söyledi:

"Türkiye, geçmişte örnekleri Latin Amerika ülkelerinde görüldüğü gibi, darbe girişimcisi küçük bir grubun gece baskınıyla yönetimi ele geçirdiği bir ülke değildir ve asla olmayacaktır. Ülkemiz, milletin iradesiyle iş başında olan hükümetimiz tarafından yönetilmektedir. Dolayısıyla bundan sonra bir değişim olacaksa yine millet iradesiyle ve demokratik usul ve esaslar içinde olacağını vurgulamak isteriz."

Türkiye'nin geçmişte yaşanan darbelerden çok çektiğine işaret eden Gedikli, bu darbelerin sancısının çalışma ve toplumsal hayatta halen yaşandığını vurguladı.

Türk sendikal hareketi olarak ülkede darbe istemediklerini ve her türlü darbe girişimine karşı çıktıklarını belirten Gedikli, "Türk-İş olarak bizler milletimizin, millet iradesinin ve demokrasinin yanındayız. Fikri, görüşü ve inancı ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın demokrasiye ve milli iradeye saygı gösterip, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkacağı inancını taşıyoruz." dedi.

Günün demokrasiye sahip çıkma ve birlik olma günü olduğuna dikkati çeken Gedikli, bunun için 15 Temmuz gecesinden itibaren alanlarda olduklarını vurguladı.

Gedikli, demokrasiye, birlik ve bütünlüğe sahip çıkan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yöneticilere, güvenlik güçlerine, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ve diğer ilgililere teşekkür etti.

"Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" gerçekleştireceklerini aktaran Gedikli, yarın saat 18.00'de Cumhuriyet Caddesi ile Meydan Parkı arasında düzenlenecek yürüyüşe Türk bayrakları ile tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerini ve halkı davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber