Trabzon'da 10 Ocak Gazeteciler günü kutlandı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Trabzon'da 10 Ocak Gazeteciler günü kutlandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda kentteki bir otelde düzenlenen programda konuşan Vali Yavuz, basın mesleğinin ve çalışanların önemine değinerek, bugünün aynı zamanda İdareciler Günü de olduğunu anımsattı.

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle internet haberciliğinin de arttığına dikkati çeken Yavuz, artık birçok haberin sosyal medya aracılığıyla öğrenildiğini belirtti.

Yavuz, kendisininde Trabzon ile ilgili birçok haberi internet üzerinden takip ederek, araştırılması konusunda ilgili kişilere talimat verdiğini ifade etti.  

Yavuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, geçen hafta kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski Anadolu Ajansı Bölge müdürlerinden Turgut Özdemir'e Allah'tan rahmet, meslektaşlarına dost ve yakınlarına da başsağlığı diledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise geleneksel hale getirdikleri kahvaltılı toplantının 9'uncusu düzenlediklerini kaydederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Basının ülkenin ve demokrasinin dördüncü gücü, demokratik hak ve özgürlüklerin de uygulayıcısı olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, basının önemine vurgu yaptı.

Gümrükçüoğlu, basın mensuplarına Trabzon'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, yaşamını yitiren gazetecilere de Allah'tan rahmet diledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ise merhum gazeteci Turgut Özdemir'e Allah'tan rahmet dilerken, gazetecilerin yaşadığı ile değer katan güzide insanlar olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının görevlerini yaparken hukuka, kişilerin hak ve hürriyetlerine saygılı olduğunu belirten Turgut, basına verdiği destekten ötürü Gümrükçüoğlu'na teşekkür etti. 

Programa, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler