Trabzon'da 1 polis daha tutuklandı

Trabzon'da FETÖ bağlantılı bir polisin daha tutuklandığı bildirildi.

Trabzon'da 1 polis daha tutuklandı

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgisi olduğu belirlenen 1 polisin daha tutuklandığı bildirildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında söz konusu terör örgütü ile ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlilerine yönelik çeşitli adli ve idari işlemlerin sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan ancak çıkarıldığı mahkemece hakkında adli kontrol kararı uygulanmasına hükmedilen 1 polisin tutuklandığı ifade edildi.

Gözaltındaki biri mülki idare amiri, 7’si de Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde görevli 8 kişinin işlemlerinin ise devam ettiği kaydedildi. 

Açıklamada, 3 mülki idare amiri, 1 İl Jandarma Komutanlığı, 214 İl Emniyet Müdürlüğü, 1 Dördüncü Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, 8 Karadeniz Teknik Üniversitesi, 1 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 2 Kredi ve Yurtlar Kurumu, 292 İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 4 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 1 İl Müftülüğü, 2 Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı, 2 Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürlüğü, 10 Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve 1 de Orman Bölge Müdürlüğü personeli olmak üzere 542 kamu görevlisi hakkında işlem yapıldığı ve bunlardan 531'inin görevden uzaklaştırıldığı vurgulandı.

Böylece soruşturma çerçevesinde, 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görevli 1 personelin yanı sıra 8 polis tutuklanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler