Trabzon'da 1 Mayıs buruk geçti

Trabzon'da 1 Mayıs yürüyüşü yapıldı.

Trabzon'da 1 Mayıs buruk geçti

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Trabzon'da da 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı nedeniyle etkinlilk düzenlendi. Maraş Caddesi giriş noktasından Meydan Parkı'na doğru yürüyüş gerçekleştiren sendikalar ve dernekler, Meydan Parkı içerisinde kendilerine ayrılan alanda toplandılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sendika başkanlarının konuşmalarına geçildi. Gelenek haline geldiği üzere konuşmların ardından halay ve horonlarla kutlama yapılması bekleniyordu ancak kalabalık konuşmaların ardından alandan ayrıldı.

Etkinliğin eğlence bölümünün Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu 5 işçinin ölmesi nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli yaptığı açıklamada "1 Mayıs Kutlamalarına katılmak üzere Elbistan'dan Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan otobüs kaza yaptı ve ilk belirlemelere göre 5 işçi arkadaşımız, kardeşimiz vefat etti. 14 işçi arkadaşımız ise yaralı, bu anlamda ölen işçi arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine, işçi sınıfına ve emek sınıfına başsağlığı diliyorum. Üzücü olay üzerine konuşmalar sonunda yapacağımız eğlenceyi iptal ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kalabalık miting alanından olaysız bir şekilde ayrıldı ve Trabzon'da hayat normale döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber