Trabzon çöküşte!

Bürokraside boşalan yerler doldurulamıyor, Kentsel Dönüşümler durma noktasında, Kanuniye verilen paranın yarısı kadarına Güney Çevre yolu biterdi , Bakan Süleyman Soylu Trabzon refleksi zayıfladı 

Trabzon çöküşte!
Haber61/Haber Servisi
Yorum haber Levent Ustabaşı

Trabzon’da bürokratik anlamda tam bir çöküş yaşanıyor. Son yıllarda böyle bir çöküş kimse görmedi. Spor İl Müdürlüğü koltuğunun boşalmasının ardından artan dedikodu ve spekülasyonlar Turizm İl Müdürlüğü koltuğunun boşalmasıyla ayyuka çıktı. Turizm sezonuna denk gelen bu durum sonrası gözleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya çevirdi. Bakan Soylu’nun Trabzon reflekslerinin zayıf olduğu eleştirilerine neden oldu. Arından Vakıflar Bölge Müdürlüğünde ve diğer bürokratik mevkilerdeki keyfi yaptırımlar eleman kıyımları ve kalifiye eleman eksiklikleri kentin gelişmesini sekteye uğrattığı eleştirilerini getiriyor. 
Bakan Soylu’nun bu konuda ne yapacağı merakla bekleniyor ve geç kalıyor.

BU ÖDENEKLERE GÜNEY ÇEVRE YOLU YAPILIRDI

Diğer yandan Trabzon’un en büyük markalarından olan Trabzonspor konusunda da eleştiri alan Bakan Soylu, gerekli ilgi ve hassasiyeti gösteremediği yönünde hedef tahtasında..
Ayrıca Kanuni Bulvarı’na çıkarılan ödeneğin fizibilitesinin yapılmaması nedeniyle sadece Boztepe-Değirmendere hattını bağlayan güzergaha yatırılan kamulaştırma ve diğer bedellerin İstanbul’a yapılan 3. Köprü kadar tutttuğu bu nedenle diğer projelere ödenek çıkmadığı gelen bilgiler arasında. 
Hatta Güney Çevre yolu bile Kanuni’ye çıkarılan ödeneğin yarısı kadarına yapılabileceği belirtiliyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER NE OLACAK?
Bunların başında yapılması düşünülen kentsel dönüşümler var. Bu dönüşümler ya başlanamadı ya da Çömlekçi gibi yarıda kaldı. 
Diğer bir husus ise Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın ‘Kentsel dönüşümler bitecek önceliğimi onlar” sözü…
Kentsel Dönüşümlerin doğru yapılamadığı için kamulaştırmadan doğan hukuki mağduriyetlerin Trabzon’da kentsel dönüşümden doğan avukat zenginlerinin olduğu yönünde bilgiler geliyor.
Seçimlerde vaat edilen kentsel dönüşümlerden Narlı Bahçe Projesi’nin hala başlanmaması da orada evi olan vatandaşları mağdur etti.
Evini tadilata sokmak isteyenler kamulaşacağı için durdurdu. Bir çivi bile çakamadığı evinde yıllardır harabe içinde yaşayanlardan tutunda evinin yarı fiyatına düşmesi nedeniyle satamayanlara kadar herkes mağduriyet yaşıyor.

SAĞLIK BAKANI İSTEMEDİ 
Bir diğer husus Trabzon Havalimanı'nın durumu da halen belirsizliğini korurken Şehir Hastanesi'nin Akyazı Trabzonspor Stadyumu yanına yapılma olasılığını da zayıfladığı ifade ediliyor. Yeni Sağlık Bakanı Recep Akdağ mevcut hastanelerden Fatih Devlet Hastanesi'ne milyonlarca lira yatırım yapıldığı bütün olanaklarının güçlendirildiği ortadayken dolgu sahasına alanına şehir hastanesinin yapılmasının hemde bir stadyum yanına olmasını doğru bulmadığı başkentten gelen bilgiler arasında..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber