Trabzon CHP'den Ekrem İmamoğlu'na destek!

CHP Trabzon İl Başkanı Guzide Uzun: Ekrem İmamoğlu'nun fiili ve manevi olarak yanındayız"

Trabzon CHP'den Ekrem İmamoğlu'na destek!

CHP Trabzon İl Başkanı Guzide Uzun, tekrar edilmesi kararı alınan İstanbul seçimleri ile alakalalı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. YSK’nın seçmen iradesini hiçe saydığını söyleyen Uzun, 6 Mayıs 2019 tarihinin siyasi tarihe kara bir sayfa olarak işlenmişken alınan yeni kararla yeniden perçinlendiğini belirtti.

Güzide Uzun, Ekrem İmamoğlu ile 16 Milyon seçmenin buluşmasının engellenemeyeceğini belirtip, “Trabzon İl Örgütü olarak Istanbul’da ki süreç boyunca hep yanında fiili ve manevi olarak bulunacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Güzide Uzun’un konuşmasının satır başları şu şekilde:

Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıği seçimlerinin iptalini gerçekleştiren YSK seçmen iradesini hiçe sayarak, ne tesadüftür ki 6 Mayıs 2019 günü zaten yakın siyasi tarihimizde kara bir sayfa olarak işlenmişken alınan bu kararla yeniden ve iyice perçinlenmiştir.

Ülkemizin demokrasi adına tüm kurumları tek adam zihniyeti ile birer birer yok sayılıp silikleştirilirken Istanbul halkının iradesini YSK gasp etmiştir.

Demokratik meşruiyetin elde kalan son kalesi ve namusu olan sandık, o sandığı korumakla görevli olanların eli ile millet iradesine kastı olanlara teslim edilmiştir.

“Hukukun Üstünlüğü” “Kuvvetler Ayrılığı”, “Seçme ve seçilme Hakkı” ortadan kaldırılmıştır. Görülen o dur ki her kademede baskı hat safhaya çıkarılmıştır.

Ekonomik sıkıntılar vatandaşımızın üzerinde dayanılmaz bir yük oluştururken huzursuzluk ortamı her geçen gün içeride ve dışarıda yoğunlaşmaya devam etmektedir.

Eğer sandık kurullarında şaibe var ise 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Seçimleri ve 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile; aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimleri de yenilenmelidir.

YSK’nın kusuru kesinlikle seçmene yüklenemez. Seçmen yaptığı seçimden ötürü cezalandırılamaz.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak gücümüzü milletten almaktayız. Demokratik mücadelemizi artan bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.

Trabzon’un yetiştirdiği büyük değer Sayın Ekrem İMAMOĞLU ile tüm yurttaşlarımıza uzattığımız el birleşmek ve bütünleşmek için uzatılmaktadır. Ekrem Başkan ile 16 milyon Istanbul’lunun buluşması ve kucaklaşması muktedirlerce engellenemeyecektir.

Çocuklarımıza Türkiye’nin kalbi Istanbul’u tertemiz bırakabilmek için “Küçük Istanbul Trabzon”dan sesleniyoruz. Tek yürek ve birlik içinde gülümseyen ve gerçekten samimi tavrımız sonsuza kadar devam edecektir. Halk iradesinin gaspı 23 Haziranda mümkün olamayacaktır. Sayın Başkan İMAMOĞLU’nun “Bizim Hayallerimiz Bir Gecede Yıkılmaz” dediği gibi Trabzon İl Örgütü olarak Istanbul’daki süreç boyunca hep yanında fiili ve manevi olarak bulunacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz. Zira tüm Türkiye’ye mal olsa da evlat bizimdir. Bağrına basacak olanda bizleriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber