Trabzon Çamburnu halkı ÇED GEREKLİ DEĞİL raporuna tepkili

Trabzon'da Çamburnu halkı, Kutlular Katı Atık Tesisi'ne yapılması planlanan ek lot için ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR kararına tepki gösterdi.

Trabzon Çamburnu halkı ÇED GEREKLİ DEĞİL raporuna tepkili
Haber61 / Özel Haber

Haber : Selay SAYKAL


Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu Kutlular mevkiinde bulunan TRABRİKAP katı atık tesisine ek yapılarak büyütülecek olması Çamburnu’nda yaşayanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Kutlular Katı Atık tesisinin açıldığı 2004 yılından bu yana kapatılması için yetkililere defalarca şikâyette bulunduğunu söyleyen vatandaşlar, yeni oluşturulacak çöp alanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR raporuna itiraz etti.


"KARARA ANLAM VEREMİYORUM"

Haber61’in gündeme getirdiği, Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından duyurusu yapılan çöplük alanına ek yapılarak genişletme başvurusuna ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR raporuna tepki gösteren yöre halkından ilk resmi itiraz Çamburnu Muhtarı Şükrü Arat'tan geldi 

‘ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR’ kararını verenlerin sahadaki kötü durumdan habersiz olduğunu söyleyen Şükrü Arat, Çamburnu halkını da verilen karar için itiraz etmeye çağırdı. 

Çamburnu Muhtarı Arat, itiraz dilekçesinde, ek lot uygulaması yapılacak bölgenin yerleşim yerlerine, tarım arazilerine, içme suyu tesisine 300-500 metre yakınında olduğunu, proje uygulama alanının dolgu toprak malzemesiyle oluşturulduğu için başta heyelan olmak üzere çeşitli afet olaylarına neden olabileceğini ve bölgenin orman alanı sınırları içerisinde olduğunu belirtti. Muhtar Arat, yetkililerin ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR raporu vermelerine anlam veremediğini söyleyerek duyarlı vatandaşları kendilerine destek olmaları için çağrıda bulundu. 








 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler