Trabzon Büyükşehir ebru kursu açtı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Ebru sanatı kursu başladı.

Trabzon Büyükşehir ebru kursu açtı
Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü’nün destek verdiği kursta 20 öğrenci eğitim görüyor. Ayasofya El Sanatları Merkezi’nde düzenlenen kursa katılan öğrenciler Ebru sanatını öğrenmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 40 günlük periyotlar halinde devam edecek kursta başarılı olan öğrencilere sertifika verilecek. Kursta öğretici olarak görev yapan Melek Bacıoğlu suyun üzerinde renk verme çalışmalarıyla yapılan süsleme sanatı olan Ebru sanatının nadide sanat dallarından biri olduğunu kaydederek, hafta içi öğleden sonra yapılan Ebru kursuna ilginin yoğun olduğunu kaydetti. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, düzenledikleri meslek edindirme kurslarına vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden ötürü mutluluk duyduklarını söyledi. Geleneksel sanatlarımızdan biri olan Ebru sanatını gelecek kuşaklara aktarmak için düzenledikleri kursların eğitime başladığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, kursa destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler