Trabzon Büyükşehir Belediyesinde yeni birim kuruldu: Güvenlik onlardan sorulacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının 2. gününde 7 madde karar bağlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde yeni birim kuruldu: Güvenlik onlardan sorulacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantıları devam ediyor.  Toplantıların ikinci gününü Başkan Murat Zorluoğlu yönetti.

Meclis oturumunda Plan ve bütçe komisyonundan gelen 2 madde ile imar ve bayındırlık komisyonundan gelen 4 madde görüşülerek karara bağlandı. 

Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen ilk madde olan Zabıta Dairesi Başkanlığı yönetmenliğinde değişiklik maddesinde Zabıta Müdürlüğü altında Güvenlik şube müdürlüğü kurulması vardı.

Oylama öncesi söz alan başkan Murat Zorluoğlu “Bu yönetmenliğin düzenlenmesi ihtiyaçtır. Malum büyükşehir belediyesinin yönettiği alanda güvenlik zorunlu. Bu alanlarda güvenliği artırıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 30 kişi aldık. Mesela millet bahçesi açılıyor. Orada güvenlik görevlisi ihtiyaç olacak. Büyükşehir uhtesindeki alanlar artıyor. Zabıta Müdürlüğümüz altında Güvenlik işleri Şube Müdürlüğü birimi adı altında yeni bir birim oluşturuyoruz. Burada görev ve yetki sorumlulukları belirlenmiş olduk.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra düzenleme oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve Bütçe komisyonundan gelen ikinci maddede ise sözleşmeli personeller ile alakalı disiplin yönetmeliği görüşüldü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde sözleşmeli olarak çalışan personel ile ilgili olan disiplin yönetmeliği hakkında konuşan Başkan Zorluoğlu “Büyükşehir belediyemizde farklı statüde personel tahsis ediyoruz. Bunlardan biri de sözleşme personeldir. Bu belediyelere uzaman personel tahsis etme adına tanınmış bir haktır. Bu personelde disiplin hukuk anlamından bir eksiklik vardı. Sözleşmeli personelde de bir disiplin sağlanması gerekir. Biz de sözleşmeli personele yönelik bir disiplin yönetmeliği düzenledik. Bu gerekliydi hukuken. “ ifadelerini kullandı.

Daha sonra karar oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca Ödenek aktarımı ile alakalı madde de oylanarak oy birliği ile kabul edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber