Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde atamalar! Başkan Zorluoğlu'nun kaç danışmanı var?

Başkan Zorluoğlu, yapılan atamalar ve danışmanları hakkındaki soruya cevap verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde atamalar! Başkan Zorluoğlu'nun kaç danışmanı var?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bazı daire başkanlıklarına atamalar yapıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisinde sorulan bir soru üzerine Başkan Zorluoğlu, iki daire başkanlığına yeni isimlerin atandığını söyledi.

Ayrıca kendi danışmanları ile ilgili de konuşan Zorluoğlu, kanuna göre 5 resmi danışman atanması hakkı olduğunu belirterek 2 adet resmi, 2 adette şube müdürü kadrosunda olan ancak fiili olarak danışmanlık yapan kişinin bulunduğunu söyledi.

Zorluoğlu konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi;

“Bizim şuanda 2 tane danışmanımız var. Büyükşehir Belediye Kanununun 20. Maddesinde nüfusu 2 Milyondan az olan büyükşehirlerde 5 taneye kadar Başkan danışmanı özel statülü görevlendirilebiliyor.  Buradaki şart üniversite mezunu olması şartı. Bunlar başkanla beraber gelip başkanla beraber giden kişiler. Bugüne kadar 2 tane öyle resmi atama yaptım. Bunun haricinde danışman kadrosunda olmayıp fiilen bize danışmanlık yapan arkadaşlar var. Daha önce Genel Sekreter kadrosunda olan Süleyman Bey, genel sekreter kadrosunda olmakla beraber bize fiilen danışmanlık yapan bir arkadaşımız. Yine hanımefendi bir arkadaşımız var. Şube müdürü ama fiilen bize danışmanlık yapıyor. Bu şekilde ifade edelim. 

Spor daire başkanlığımızda bir değişiklik yaptık Ayhan pala arkadaşımızı görevlendirmiştik. 2 seneden uzun bir süre önce. Onun yerine Strateji dairemizde şube müdürümüz olan Özgür Kara’yı görevlendirdik. 

Emlak İstimlak dairemizde Nuran can hanımefendi vardı. Görevlendirme olarak görevlendirmiştik, asaleten atanmamıştı. Onun yerine Tapu Kadastro Bölge Müdür Yardımcımız Ahmet Özçelik. Emlak İstimlak konusunda çok ciddi tecrübesi olan bir arkadaşımız. 
Şuanda resmi danışmanlarımız da Mehmet Karaoğlu ve Emre Akgün’dür.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber