Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon Kart'ı geri toplatıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin kullanmakta olduğu Trabzon Kart piyasadan geri çekilerek yenisiyle değiştirilmeye başlandı. Sessiz sedasız yapılan bu işlemin perde arkası da ortaya çıktı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon Kart'ı geri toplatıyor!

Haber61 Haber Servisi - ÖZEL HABER

Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım için piyasaya sunduğu Trabzon Kart geri toplanıyor.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi, belediye otobüsleriyle ulaşımın sağlanması için daha önce kullanılan Takkart’ın ismini değişerek Trabzon Kart olarak hizmete sunmuştu. Bir süredir bu isimle kullanılan kartın isim hakkı nedeniyle geri toplatılma kararı alındığı ortaya çıktı. Trabzon Kart almak için belediyeye giden vatandaşlara yeni  “Trabzon” isimli kartlar verildiği, kart dolumu yapmak isteyenlerin de kartlarının değiştirildiği öğrenildi.

İSİM BAŞKASINA AİT

Ahmet Kalmuk isimli bir vatandaşın adına, belediyenin kullanmaya başlamasından çok daha önce 30 Aralık 2015 tarihinde 10 yıllığına tescillenmiş olan Trabzon Kart artık belediye tarafından kullanılmayacak.

Trabzon Kart markasının kendisine ait olduğu gerekçesiyle ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe gönderen Kalmuk, istediği cevabı alamayınca isim hakkının izinsiz kullanılması nedeniyle mahkemeye başvurarak dava açtı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi  ise dava sonucunu beklemeden Kalmuk’a bir yazı göndererek artık Trabzon Kart isminin kullanılmayacağını ve piyasadaki kartlarında geri çekilip sadece “Trabzon” yazılı kartların kullanılacağını bildirdi.

İŞTE O BELGE ( belgeyi büyütmek için resme tıklayın)
 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı  Osman Gökhan Bali imzasıyla Kalmuk’un gönderdiği  dilekçe ve yazılara cevaben gönderilen belgede “ İlgi(a)  dilekçenize istinaden, belediyemiz topluma taşıma  hizmetlerinde Trabzon Kart adının kullanılmasıyla ilgili  ilgi (b,c ve ç) dilekçelerinizdeki tazminat içerikli  taleplerinize ilgi (d,e ve f) yazılarımız ile cevap verilmiştir.  İlgi(ç.) 17253 kurum kayıtlı bila tarihli dilekçeniz itibariyle  Trabzon Kart adı altında kart bastırılmamış ve kullanıma  arz edilmemiştir.Uygulamada (Trabzon) logolu ekte  resim görüldüğü şekilde kartlar kullanılmaktadır.  Bununla birlikte, ilgi(a) dilekçenizde talep ettiğiniz bilgi  ve belgeler, kurum ve kişiye özel olduğundan ilgili  makamlarca talep edilmesi durumunda verilecektir.”  denildi. Bu cevabın yanında gönderilen görselde de  yeni  kartlar paylaşıldı.


Ancak Trabzon Kart markasının sahibi olan Ahmet Kalmuk, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar markanın izinsiz olarak kullanılması sebebiyle verilen cevaptan memnun olmadığını ve hak arayışının mahkemede de devam ettiğini kaydetti. 

23 Ocak 2017’de açılan ve  marka hakkına tecavüz edildiği belirten davada Trabzon Kart projesininin Trabzon’u tanıtmak, internet üzerinden e-hizmetler sunmak, bu hizmetler dahilinde Trabzon’da yapılan alışverişlerde eğlence, ulaşım, otel, restoran ve konaklama gibi harcamalarda tüketici üyelere indirim sağlayıp puan kazandırarak fayda sağlamak ve böylece üye işyerlerinden  maddi kazanç elde etmek amacıyla geliştirildiği ancak belediyenin birebir aynı isimle kart çıkarmasıyla önemli bir zararla karşılaşıldığı belirtildi.

İşte Kalmuk'a ait olan Trabzon Kart ve tescil belgesi;
trabzon kart
trabzon kart tescil
(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler