Trabzon Büyükşehir Belediyesi sil baştan! Zorluoğlu açıkladı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yönetim yapısı değişiyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi sil baştan! Zorluoğlu açıkladı!

HABER61 - HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu Ramazan Etkinlikleri ile ilgili basınla buluştu.

Zorluoğlu toplantıda yaptığı açıklamada, "Pazartesi itibari ile Ramazan Ayına girmiş oluyoruz. Huzurlu, berekli bir Ramazan ayı diliyorum. Allah bayrama da mutluluk içinde kavuşturmayı nasip etsin." dedi.

TEŞKİLAT YAPISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

"Nisan ayında göreve başladık ve yoğun bir çalışma içerisine girdik. Teşkilat yapısını değişitireceğiz. Yeni bir yönetim yapısı oluşturuyoruz. Yeni değişiklikler yaptık. Önümüzdeki günlerde yeni yönetim yapısı ortaya çıkacak."

MALİ YAPIYI GÜÇLENDİRECEĞİZ

"Diğer bir önemli konu ise mali yapının güçlenmesi. Belediyemizi mali anlamda güçlendirecek çalışmalarımız sürüyor. 9 tane Büyükşehir Belediyesi Başkanı ile pay dağıtım konusunda öneri hazırladık. Bunu da ilgili bakanlara sunduk. Bakanlarımızla istişareler de bulunduk. Cumhurbaşkan Yardımcımız Fuat Oktay ile konuyu istişare ettik. Durumu sunduğumuz her yetkili bize hak verdi ve adaletin sağlanacağını söylediler. Sayın Cumhurbaşkanımız ile iki kez yüz yüze temas ettik. Hem genel anlamda yaşanan sorunlar hem de genel bütçe ve belediyeler ile alakalı pay hakkında durumu Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Cumhurbaşkanımızda gerekli talimatları verdi. Çalışmalar bize geliyor, biz de fikirlerimizi sunuyoruz. Resmi gazetede yayınlanmadan oldu diyemeyiz ama kısa zamanda Ankara'ya gidip sonuçlanlandırmak için girişimlerimiz olacak. Kısa zamanda sonuç alabileceğimizi düşünüyorum. Sadece Ankara'dan gelecek bütçe ile olmaz. Yerelde borcumuz olduğu kadar da alacağımız var. Bu alacakları alabileceğimiz bir yapı kuruyoruz.

Çok katlı otopark projemiz var. Oradaki dükkanları kiralayarak gelir bekliyoruz. Çeşitli projelerimiz var. 3. kişiler tarafından işletilen yerlerimiz var. Bunlardan daha fazla gelir elde etme yoluna gideceğiz. Kiraladığımız yerlerin kira güncellemesini kimseyi mağdur etmeden yapacağız. Cari harcamalarda tasarruflarımız olacak. Yatırım anlamında olmaz ama cari harcamalarımızda tasarruflarımız olacak. Devam eden projelerimiz var. Onları devam ettirmeye gayret ediyoruz. Vaad ettiğimiz projeler ile çalışmalarımız sürüyor. Kaynak ve planlama çalışmalarımız devam ediyor. Trafik, ulaşım, altyapı ve turizm çalışmalarımız öncelikli olmak üzere söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başlayacağız."

"Bugün Hamamizade'de hayırlı olsun ziyaretleri için bir toplantı yapacağız. Randevu veremediğimiz vatandaşlarımızla orada buluşacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber