Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne Trabzon Kart şoku

Büyükşehir Belediyesi'nin çıkardığı Trabzon Kart ismini bir vatandaşın daha önceden tescillediği ortaya çıktı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne Trabzon Kart şoku
Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, belediye otobüsleriyle yapılan ulaşımlarda kullanılan Takkart isimli kartın ismini değiştrerek Trabzon Kart yapmış ve bu şekilde vatandaşların kullanımına sunmuştu. Ancak Trabzon Kart isminin bir başkasının markası olduğu ortaya çıktı.

Ahmet Kalmuk isimli bir vatandaşın "Trabzon Kart" ismini 30.12.2015 yılında marka tescilini yaptırarak, kendi projesini ürettiği belirlendi. Kalmuk, aynı isimle bir internet sitesi de açarak proje hakkında bilgileri aktarıp, "Trabzon Kart" markasını 30.12.2015 tarihinde kendi adına tescillenmiş olup 10 yıl boyunca da kullanım hakkının kendine ait olduğunu açıkladı.

Kalmuk'a ait projede kullanılan kart;
TRABZON KART

Gerekli şikayetleri de yaptığını belirten Kalmuk, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne markasının izinsiz kullanıldığını ve bundan dolayı doğan haklarını içeren bir dilekçe gönderdi. Belediyeden gelen yanıt ise Kalmuk'u hiç memnun etmedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Osman Gökhan Bali imzalı yanıtta " İlgi dilekçenize istinaden, Belediyemiz toplu taşıma hizmetlerinde yolcu biniş ücretlerinin tahsilatları Elektronik ücret toplamı sistemi üzerinden akıllı elektronik kartlar marifetiyle yapılmaktadır. Elektronik ücret toplama sistemlerinin kurulum ve işleyişi ihale yolu ile yüklenici firmaya verilmiştir" ifadeleri kullandıldı.

Bu cevaptan memnun kalmayan Kalmuk ise, sosyal medyada cevabı alakasız ve saçma bulduğunu belirterek mücadelesini devam ettireceğini kaydetti.

Belediyenin dilekçeye verdiği yanıt;
TAKKART
Marka tescil belgesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler