Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde toplantıda gerginlik

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde Şoför esnafı ile Başkan Zorluoğlu'nun yaptığı toplantıda sözlü gerginlik yaşandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde toplantıda gerginlik

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Toplu Taşıma araç sürücülerine yönelik eğitim programı düzenlendi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşen eğitim programına Büyükşehri Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ömer Hakan Usta ile durak temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantı sırasında söz alan Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz ile Başkan Zorluoğlu arasında sözlü tartışma yaşandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde toplantıda gerginlik

“BİZİ DİSKALİFİYE EDİYORSUNUZ”

Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz “Eğitim vereceğiz diyorsunuz bizim haberimiz yok. Başlatmışsınız programı yapmışsınız, sisteme koymuşsunuz, işi yürüteceksiniz sonra bizim haberimiz olacak. O zaman bizim odalarımızı kapatın başkanım siz yapın bizim işlerimizi de. Bizi diskalifiye ettiniz başkanım. Şoförü çağıracaksınız, bizim haberimiz olmadan eğitim vereceksiniz. Sistemi kurmuşsunuz, işe başlamışsınız. Bizi niye çağırdınız. Esnaf Odaları Birliği’nin neden haberi yok başkanım. Bu eğitim ihtiyaç. Türkiye genelinde ihtiyaç. Biz eğitime karşı değiliz, elbette olsun. Ama sen belediye olarak bütün yetkiyi üzerine toplamışsın. Burada eskiden beri gelen bir sivil toplum örgütü var. Bizim başkanlarımız var. Sen bunların hepsini diskalifiye ediyorsun, tanımıyorsun. Başkanım size çok saygı duyuyorum. Siz valilikten geldiğiniz için, bürokrat olduğunuz için biz sizle diyalog kuramıyoruz. Bir şey diyemiyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde toplantıda gerginlik

“ŞOV YAPMAYALIM, SAKİN OLALIM”

Başkan Zorluoğlu, Yılmaz’ın sözleri üzerine “Şimdi haberiniz oluyor. Başkanım sakin olun. Sizde geldiğinizden beri bir tansiyon var nedir anlamadım. Ben burada istişare yapıyorum. Kimseyi diskalifiye etmedik. Sizleri şunun için çağırdım. Baştan beri konuşmalarımda sislerle, odalarla bu işi yapacağımızı söylüyorum. Bizimle diyalog kurmak isteyen herkesle konuşuyoruz. Geldiğimizden beri en çok diyalog kurduğumuz kesim şoför esnafımız. Kameranın önünde şov yapmayalım, sakin olalım. Akçaabat’la görüştük, sizinle de geçen gün görüştük. Bu şekilde iletişim olmaz. Siz buraya burayı provoke etmek için gelmişsiniz. Bu şekilde sizi kabul etmiyorum” dedi.

Ekrem Yılmaz, “Kabul etmiyorsanız çıkarız. Sorun yok” dedi.

Başkan Zorluoğlu ise “Selametle, güle güle, Allah selamet versin. Burada kalacaksanız, o şekilde konuşacaksınız. Ayrılacaksanız. Allah Selamet versin. Bu işi düzenleyeceğiz, kim ne derse desin” dedi.

Yılmaz, “Bizimde haberimiz olsun. Biz oda başkanıyız. Benim şoförüme eğitim vereceksen ben bunu bileceğim” dedi.

Başkan Zorluoğlu, “şuanda seni bilgilendiriyorum. Senin fikrini alıyorum. Fikrini bana söyleyeceksin. Biz kendi personelimizden başlıyoruz. Büyükşehir Belediyesinin şoförlerinden başlıyoruz. Sizinkisi Ortahisar2dan sonra olacak. Dolayısıyla bu toplantıda sizler fikirlerinizi sunacaksınız. Ben konuşmamı tamamlayınca sizlere söz vereceğim. Sizlerde bana görüşlerinizi söyleyeceksiniz. Ama siz buraya gelirken belli bir şekilde gelmişsiniz. Siz fikir belirtmek için değil, burayı nasıl provoke ederim, onun için gelmişsiniz. Şimdi söz veriyorum size. Diyorum ki arkadaşlar; böyle bir şey yapıyoruz. Biz kendimizden başlıyoruz. Sonra Ortahisar’la devam edeceğiz. Diğer ilçelerimizi de sırayla yıl içerisinde bunlar yapılacak, planlıyoruz. Şimdi size söz vereceğim. Kararlaştırdığımız hemen yarın başlayacak bir program yok sizin için. Ama siz sabretmiyorsunuz. Ben sizi söz vermek için buraya çağırdım. Böyle bir iletişim şekli olmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler