Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde Lütfü Türkkan tartışması

Trabzon Büyükşehri Belediye Meclisinde Lütfü Türkkan tartışması yaşandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde Lütfü Türkkan tartışması

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında Şehit ailesine küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ile ilgili tartışma yaşandı.

Meclis toplantısında söz alan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ı şehitlere küfür ettiği için kınadığını ve lanetlediğini belirterek, “Geninden, kanından şüphe ediyorum” dedi ve Türk ibaresi bulunan Türkkan olan soyanının da değişmesi gerektiğini söyledi.

Kurukız’ın sözlerine cevaben söz alan İyi Parti Grup Başkanvekili Arslan Güner, “Refik başkanın sözleri üzerine kelam etmek isterim. Ben ve arkadaşlarım İYİ Parti’yi temsilen burada oturuyoruz. Şehitlerimiz bizim baştacımızdır. Sayın Türkkan’ın açıklamalarını kendi de doğru bulmamıştır. Partimizde doğru bulmamıştır. Partimiz gerekeni yapmıştır. Kınama açıklaması biraz hafif kalmıştır. Sayın Kurukız 2 kamyon çakıl alamadı diye Cumhur İttifak’ını burada yıkmaya çalışmıştır. Şalpazarı’nın sorunlarını konuşmasını tavsiye ediyorum. Burada olmayan birinin soyadının değişmesi ile alakalı sözler söylemesi hakkı da değil haddi de değildir” dedi.

Refik Kurukız tekrar söz alarak, “Arslan Beye kısa bir cevap vermek isterim. Parti ismi vermedim, kişi ismi söyledim. Parti ismi kullanmadık. Zaten Partisi de gerekeni yaptı. Biz de vatan millet bayrak söz konusu olduğunda hassasiyetimiz var. Trabzon Büyükşehir Belediyesi mensubuysam buradaki konuşmam ülkemi de ilçe mi de bağlar. Benim daha önceki konuşmam Cumhur İttifakı ile alakalı değil sistemle alakalıydı. Şalpazarı ile alakalı konuları da burada paylaşıyorum “ ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler