Trabzon Büyükşehir Belediyesi kandil simidi dağıttı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara kandil simidi dağıttı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kandil simidi dağıttı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, "Mevlid Kandili" öncesi vatandaşlara 5 bin kandil simidi dağıttı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, pazar günü idrak edilecek kandil öncesi belediye ekipleri tarafından hastaneler, sevgi evleri, huzurevleri ve valilik personeline kandil simidi ikramında bulunduğu ifade edildi.  

Açıklamada, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ile diğer yetkililerin de kandil simidi dağıtımına katıldığı aktarıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Alemlere rahmet olarak dünyaya gelen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum gecesi Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Doğumu ile insanlık tarihinin akışını değiştiren Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesajlar insanlık üzerindeki cehalet bulutlarını dağıtmıştır. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız. Bu gece İslam'ın yücelmesi, milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi, tabii afetlerden zarar görmemesi için Yüce Allah'a niyazda bulunmalıyız.Tüm Müslüman aleminin Mevlid Kandilini kutluyorum."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber