Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'ne damga vurdu! Bu Cami kimin?

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Davut Çakıroğlu'nun cami sorusu damga vurdu

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'ne damga vurdu! Bu Cami kimin?

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi koronavirüs pandemisi sürecinde atılan normalleşme adımları kapsamında uzun bir aradan sonra ilk kez toplandı. 

Mecliste yapılan yoklama sonrasında söz alan İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Davut Çakıroğlu, yapılan işler için teşekkür ederek bazı sorular yöneltti. 

1 MİLYON TL’LİK ASANSÖR

Ayasofya Cami önünde yapılacak olan üst geçitle ilgili soru yönelten Çakıroğlu, “Ayasofya caminin onun önüne bir üst geçit kaydırılacağı söylendi. Bu üst geçide asansör yapılacak. Yapan firma 1 milyon masraf yapacakmış. Bence bu bir kazanım değil. Tarihi miras hepimizin. Bunun siluetini bozacak bir şeyi kabul etmiyorum” dedi.

KAYMAKAMLIK EVİ

Hasan Paşa Hamamı yanına yapılan kaymakamlık evi projesine değinen “Hasan Paşa Hamamı yanında kaymakamlık evi yapım çalışması başlamış. Bu tarihi eserlere bakış açısından doğru bir düşünce olduğunu düşünmüyorum” dedi.

OF ÇAYKARA ARASINA MİLLET BAHÇESİ

Of-Çaykara arasında DSİ tarafından yapılan Millet bahçesi benzeri alan ile ilgili konuşan Çakıroğlu, “Akçaabat’ta millet parkı yapıldı. Yapanın eline sağlık. Bunun bir benzeri Of ile Çaykara arasında DSİ tarafından yapılmıştı. Kontrol edilmedi ve ilgilenilmedi. Tinercilerin yeri olmuş, buranın belediye tarafından alınıp değerlendirilmesi güzel olur” dedi.

BU CAMİ KİMİN?

Moloz’da yapılan cami projesi ile ilgili soru yönelten Çakıroğlu, “Molozda yapılan cami konusunda az bilgimiz var. Bunun gerçek sahibi kim. Bunu kim yapıyor gibi birçok soru var bilgilendirilmek isterim” dedi.

Öte yandan Çakıroğlu, Meydan Parkındaki kabinler için sorduğu soruya henüz cevap alamadığını söyledi.

Başkan Murat Zorluoğlu, Davut Çakıroğlu tarafından yöneltilen sorulara cevap verdi.

OF-Çaykara arasındaki alan için konuşan Zorluoğlu, “Of ile ilgili konuda şunu söyleyeyim Büyükşehri ilgilendiren bir konu değil, merkezi idareyi ilgilendiren bir konu. Bir baktırırız. Bizim yapabileceğimiz bir şey var mıdır bakarız. Olmazsa ilgili birimlere iletiriz” dedi.

AYASOFYA’YA ZARAR VERMEYECEK

Ayasofya önünde yapılacak olan üst geçit uygulamasının alana zarar vermeyeceğini söyleyen Zorluoğlu, “Trabzon Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından siluete zarar vermeyeceği kararı verilmiştir. Kamu menfaatine bir çalışmadır. Doğrudan benim bilgim dahilinde bir çalışmadır. O alana en ufak bir zarar verilmeyeceği kanaati bizde oluşmuştur” dedi.

“CAMİNİN SAHİBİ SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞIDIR”

Moloz mevkiinde yapılan cami ile ilgili Davut Çakıroğlu'nun sorusuna yanıt veren Zorluoğlu, “Moloz’daki alan 28 dönüm cami alanı. Geri kalan alan büyükşehir Belediyesine aittir. Bir dernek marifetiyle yapılan bir camiidir. Türkiye’de cami nasıl yapılıyorsa öyle yapılmıştır. Trabzon'un çok önemli bir noktasındaki çok önemli bir projedir. Cami içerisinde konferans salonu gibi düzenlemeler var. Cami dışındaki 170 dönümlük alan da çok ciddi bir proje hazırladık. Hepsinden önemlisi denize nazir bir yeşil alan oluşuyor. Şehrimizin yeni bir yaşam alanı oluşuyor. Buranın sahibi Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler