Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “Zimmet” tartışması devam etti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları devam etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “Zimmet” tartışması devam etti

Trabzon Büyükşehir belediyesi meclis toplantılarına Mayıs ayı meclis toplantılarında bütçe görüşmelerinde yaşanan “Zimmet” tartışması devam etti.

Trabzon Büyükşehir bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu’nun bütçe görüşmelerinde Özel Kalem giderlerini fazla bulması ve bunun ileride Başkan Zorluoğlu‘na “Zimmet iddiası” olarak gelebileceği sözlerine Başkanvekili Atilla Aman sert tepki göstermiş ve aralarında tartışma yaşanmıştı.
Bugün ki meclis toplantısında da konu tekrar gündeme geldi.

Davut Çakıroğlu şu ifadeleri kullandı;

“Yapılanların yanında, yapılması arzu edilen bazı konular oluyor. Trabzon Büyükşehir Meclis üyelerini parlamenter olarak görmenizi önemsiyorum ve teşekkür ediyorum.

Bütçede performansta kesin hesapta yapacağı ve yapacağınız her şeyi sunan kişi olarak sizi ve şahsınızı burada görmek istiyoruz. Bu konuda samimi düşüncenizi görmek istiyoruz, biz de samimi düşüncelerimizi söylemek istiyoruz. Bu konuda devamlılığınızı yeterli bulmuyorum. Burada söylediklerimiz yanlış yerlere çekiliyor ve nahoş durumlar ortaya çıkıyor.

3 yıl yılda tamamlandığı düşünülürse 70 milyonu bulacak bir proje. Bu proje için bazı dokunuşların yeniden gözden geçirilmesini istiyorum. Su fıskiyesi konusu ve aydınlatma için harcanacak paranın yüksek olduğunu düşünüyorum. 

Otoritenin olduğunu görmek güzel oluyor. Bura şimdiye kadar işgal altındaydı sizin otoritenizi orada görmek güzel oldu. 

Oradaki restoranın yeri değişti diye biliyorum. Bir de orada bir otopark unutuldu diye düşünüyorum.

Emzirme kabininin kaldırılmasını istediğim için kanser vakıflarının düşmanı oldum.

İskenderpaşa Otoparkında patlayıcı kullanılıyor mu? Bana kullanıldığı bilgisi geldi.

Başkan Murat Zorluoğlu, Davut Çakıroğlu’nun sözlerine şu şekilde cevap verdi;

Yalıncak plajı halk plajı olarak kullanılacak. Kar gütmeyen bir plaj hizmet edecek. Ganita-Faroz projesi ile alakalı 3 yıl içinde bitirmek istiyoruz. 

Patlama konusu ile alakalı videoları gönderirsiniz bakarız. 

Şahsımın mecliste olması ile alakalı tüm meclis toplantılarında olmak istiyorum ama başkan olarak zaman zaman il içi zaman zaman il dışında toplantılar oluyor. Şehrimizin menfaatleri açısından bu toplantılara katılıyorum.  Kanun bunun için 2 adet meclis başkanı öngördü. Bu kadar önem verdiğim meclise katılmak isterim ama bizim olmadığımız zaman meclisimize kanunun yetki verdiği arkadaşlarımızın başkanlık etmesi devam edecektir.”

Başkanvekili Atilla Ataman ise “sataşmayla alakalı söz aldım. Aslan Bey ve Turgay abi teşekkür ettiler bize. Trabzon’daki herkesin sözünü alıyorsunuz. Partisiz bir arkadaşımız tenkit ediyor. Son seçimde 62 kişinin 60’ının reyini aldım. Reyini aldığım Sayın Çakıroğlu’nun neye itiraz ettiğini anlamıyorum. Oraya oturduğumda belediye başkanını temsil ediyorum. Bu şehre hizmet etmeye çalışıyorum. Ben kesinlikle şerhin sözcüleri lafını kesinlikle kullanmadım. Ben arkadaşımızı patlayıcı konusunda aradım ve bilgilendirdim. Gazetede benim ağzımdan yazılan konusunu da açıkladım. Reyini bana verdiğini biliyorum. Neye itiraz ettiğini de bilmiyorum. Ben burada devam ediyorum. Orayı tenkit ettiğinizde oradan gelen cevabı da kabul edeceksiniz.  Ben meclisi temsilen söylüyorum. Siz bağımsız meclis üyesi olarak kimi temsil ettiğiniz konusunda istifa etmeniz gerektiğinizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.,

Tekrar söz alana Davut Çakıroğlu, “Ben sataşma demeyeceğim, ben anlaşılmama diyeceğim. Benim bağımsız olarak burada oturmamda kanunen sıkıntı yok. Ben de hep Atilla abi dedim. Ben kendisine şerhin sözcüsü dedi de demedim. Kendisinin başkan vekilliğine de itirazım var demedim. Burada olan belediye başkanvekili ve belediye meclis üyelerinin vicdanına bırakıyorum. Ben o gün sizinle alakalı harcamaların sizin cevap vermeniz gerektiğini söyledim. Bu konunun nedeni bir gün sonra aldığım cevabıyla alakalıdır. Bu meclisteki tek bağımsız meclis üyesi ben değilim. Bağımsız meclis üyelerinin sayısı bir parti grubu kadardır. Bu tartışmaların benim üzerimden yapılmasını da doğru bulmuyorum" dedi.

Son olarak söz alan Murat Zorluoğlu, “Siz nasıl bağımsız meclis üyesi olduğunuzun kanunen sorun olmadığını söylüyorsunuz, sonuna kadar da katılıyorum. Başkan vekilinin de bu meclise başkanlık yapmasında kanunen bir sorun olmadığını söylemek istiyorum” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Erhan Nadir ise “Ben 2 yıldır Davut Çakıroğlu’nu bir türlü anlamadım. Reddi başkan mı istiyor anlamadım. Başkanvekili hakkındaki sözlerini de kabul etmiyorum. Geçtiğimiz meclis toplantısında bir ifade kullandı. Dedi ki “10 Milyon TL yol işlerine bütçe ayrıldı. 6 Milyon harcandı. Trabzon’da yapılacak yol mu bulunamadı” ifadelerini kullandı. Meclisin çalışmalarını hafife alan ifadeleri. Sayın Çakıroğlu’nun bu tarz davranışlarına AK Parti grubu olarak tahammülümüzün olmadığını belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Davut Çakıroğlu’nun tekrar söz istemesine rağmen Murat Zorluoğlu’nun ricası üzerine tartışma sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber