Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kritik görüşme! Oy birliği ile kabul edildi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 yılı Performans Programı kabul edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kritik görüşme! Oy birliği ile kabul edildi

Haber61 – Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantıları devam ediyor. 

Murat Zorluoglu başkanlığında yapılan toplantıda 2021 yılı performans programı görüşüldü.

Zorluoğlu açılış konuşmasında “Performans programında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Başkan Zorluoğlu’na bir soru yönelterek, “Büyükşehir Belediyesi 2551 personel çalıştırıyor. 2021 performans programı yatırım programıdır. Bu performans programının yapısı değiştirildi. Burada bizim görevimiz ilçelerdeki yatırımları programa ekletmektir.  Ama ben hangi ilçede ne yapılacak ben bu programda bulamadım” dedi.

Başkan Zorluoğlu, Şahin’in sorusu üzerine “yatırım ve performans programlarını birbiriyle karıştırmayınız. Yatırım programı hazır onu da meclisimize sunacağız. Performans programında su ilçeye şu yapılacak diye bir şey olmaz” dedi. 

Turgay Şahin bir başka sorusunda ise “gelir tarifesinde artış yüzde 10. Ama 2021 yılında bütçe artış yüzde 30, demek ki borçlanma yapılacak. Demek istediğim popülist yatırımlar yapmak yerine borçlanmak gerekir” ifadelerini kullandı.

Başkan Zorluoğlu bu soruya, “gelir tarifesinden gelecek olan gelir bizim gelirimizin yüzde 20’si. Bizim asıl gelirimiz Ankara'dan gelecek olan bütçedir. Ama borçlanma yapacak kabiliyetin de var. Gerekirse borçlanırız. Bu belediyenin ne maliyeye ne SGK’ya borcu yoktur. Yaptığımız projelerin hiç biri popülist yatırımlar değil” ifadelerine yer verdi. 

2021 yılı Performans Programı Büyükşehir Meclisi’nde yapılan oylama ile oy birliği ile kabul edildi.

Trabzon büyükşehir Belediye Meclisi’nde kritik görüşme! Oy birliği ile kabul edildi

KORONAVİRÜS SORUSUNA CEVAP

Daha önce sorulan “Trabzon'da Trabzon Belediyesi Mezarlık Daire Başkanlığı tarafından kaç koronavirüs vakası defnedilmiştir” sorusuna cevap veren Zorluoğlu, “Trabzon'daki  hizmet verdiğimiz cenaze hizmetleri sayısı 4484. Geçen seneye göre arttı. Ama bunu koronavirüse bağlamamak lazım. Biz her geçen gün hizmet verdiğimiz kişi sayısını arttırıyoruz. Koronavirüs sayılarını Sağlık İl Müdürlüğü’nden almak daha uygun olur. Ancak sayı önemli değil. Koronavirüs sayılarının arttığı aşikar. Cumhurbaşkanımız yeni tedbirler açıkladı. İnşallah bu artışın önüne geçilir.” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber